„Топлофикация – София“ е черна дупка. Загубите на дружеството са

...
„Топлофикация – София“ е черна дупка. Загубите на дружеството са
Коментари Харесай

Дълговете на „Топлофикация“ вече са държавен проблем според общински съветник

„ Топлофикация – София “ е черна дупка. Загубите на сдружението са 10 милиона на месец. „ Топлофикация “ е натрупала 900 милиона лв. дълг. Тази сметка няма да бъде платена единствено от софиянци, а и с поемането на нов дълг. Затова задълженията на „ Топлофикация “ към този момент са държавен проблем. Това сподели пред БТВ финансистът Владислав Панев от „ Демократична България “, който стана общински консултант в столицата на последните локални избори. Той разкри, че 88 милиона лв. са насъбраните загуби единствено за 9 месеца. Според него най-малко половината от тези пари са отишли в нечии джобове.

Панев счита, че в общинския съвет има задоволително способени хора, които могат да ревизират какво се случва в сдружението, както и да поемат нещата в свои ръце.

Владислав Панев разяснява и препоръчаните промени в разпоредбите за краткосрочно отдаване на парцели чартърен. „ Предложенията са скандални. Има десетки хиляди българи, които отдават жилища чартърен и по този начин си докарват приходи. Те ще бъдат лимитирани. За 10 месеца те би трябвало да сложат табели и да се сертифицират “, изясни той. По думите му може да се вземе образец от Естония, където тези платформи са свързани с Национална агенция за приходите и налози се заплащат автоматизирано. „ Нашата страна обаче е аналогова, а не цифрова. Това е непотребна администрация “, означи Панев.

„ Големият проблем в София е, че има десетки празни жилища. София става забавен град за пътешестване. Ще има потребност от от ден на ден места за настаняване, а хотелите все по-трудно могат да ги поемат. Ако има сив бранш при даването на такива услуги, той би трябвало да се изсветли, само че не през администрация “, безапелационен е финансистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР