„Топлофикация“ ЕАД упорито продължава да съсипва прясно асфалтираните улици на

...
„Топлофикация“ ЕАД упорито продължава да съсипва прясно асфалтираните улици на
Коментари Харесай

Мръсни игри! „Топлофикация“ упорито продължава да съсипва новите улици на Враца /снимки/

„ Топлофикация “ ЕАД настойчиво продължава да унищожава прясно асфалтираните улици на Враца, откри бърза инспекция на организация BulNews. Тъкмо водачите в регионалния център започнаха да се радват, че доживяха да минават с колите си по европейски пътища и компанията на Христо Ковачки ги връща десетилетия обратно.
През последната 1 година бяха безмилостно разкопани ремонтираните улици „ Околчица “, „ Ген. Леонов “ и „ Екзарх Йосиф “, като описът има площад да нарасне лавинообразно. На „ Околчица “, да вземем за пример, в разстояние от 500 м. има 6 кръпки, на втората дупките единствено в региона ул. „ Христо Ботев “ са 2 и през 100 м., до момента в който на третата има 3 до Автогарата, които са единствено на единствено 50 м. една от друга.
В петък жертва на „ Топлофикация “ падна и „ Алеко Константинов “, която беше асфалтирана единствено преди няколко месеца. На разстояние от 50 м. от сдружението направиха две големи дупки, с които напъните на общината и кмета за по-добри пътища отидоха по дяволите.
Така тя стана следващата улица, която беше унищожена от некадърниците от топлофикационното сдружение. Наистина, след разкопаването хората на мултимилионера Ковачки поставят нов асфалт, само че единствено след няколко седмици той сляга и на същото място се образува първокачествена дупка. Така врачани не престават да си трошат колите, макар очевидните старания на градската администрация да промени тази мрачна традиция.
Публична загадка е, че 50-годишните топлопроводи на компанията са тотално изгнили и затова повредите са необратим развой. Нормалните топлофикационни сдружения употребяват лятото за съществени поправки и вложения в мрежата, с цел да посрещнат зимния сезон подготвени за работа. Във врачанския случай пари за вложения явно няма и за това се работи на парче - където гръмне тръбата, там се оправя. Това е и повода някои от улиците да се разкопават през 50-100 метра и по този начин те дефинитивно да замязят на швейцарско сирене.
Обществеността във Враца си задава въпроса дали не е време кметът на града Калин Каменов да спре да издава позволения за разкопаването на улиците и по този начин „ Топлофикация “ да не може да продължава с тази садистична непримиримост да ги унищожава. Ако поради непрекъснатите повреди клиентите им останат без тяхната услуга, те ще прекратят договорите си и ще потърсят различен метод за отопление. Това ще е най-бързият път „ Топлофикация “ да промени отношението към жителите и улиците в града, защото настоящето надменност ще значи банкрут.
Врачани желаят да карат по хубави улици в града и една частна компания, пък била тя даже на Ковачки, няма право да застава против това тяхно предпочитание. Тези мръсни игри би трябвало да спрат!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР