Топлофикациите, включително Топлофикация София“, са търговски дружества, цялата дейност на

...
Топлофикациите, включително Топлофикация София“, са търговски дружества, цялата дейност на
Коментари Харесай

ПАРНОТО: БЕЗЗАКОНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ И ОТКАЗА НА КЗП ДА ЗАЩИТАВА ХОРАТА С ТРЪБА ЗА ПАРНО У ДОМА СИ!

 Polikliniki09-1 Топлофикациите, в това число „ Топлофикация София “, са търговски сдружения, цялата активност на които е изведена отвън Конституцията и отвън Закона за енергетиката, при което: създаваната топлинна сила не има качеството стока, а след абонатната станция топлината е безстопанствена; няма пазар на топлината и пазарни връзки сред страните; няма равнопоставеност сред страните; няма сделка; няма продавач и купувач; не съществува функционална взаимозависимост сред детайлите на топлоснабдителната система и функционална връзка сред страните; не съществува стокооборот; не съществува облигационна връзка сред страните.
При използването на „ доставка ” в абонатната станция, отговорността на Топлофикация към създаваната продукция се реализира единствено до мястото на доставката – помещението, постройката абонатна станция и по-точно единствено да общия топломер, заради което след мястото на доставката, топлинната сила е безстопанствена.
Топлофикация не поставя грижата на добър собственик за създадената топлинна сила след мястото на доставката, състоящо се в следното:

1. Да преобразува параметрите на топлоносителя посредством оборудването „ абонатна станция ” според признатия с общите условия температурен график на топлопреносната мрежа;

2. Да подсигурява параметрите на топлоносителя в отоплитилния силует след оборудването абонатна станция според температурния график на топлопреносната мрежа; да продаде и съобщи на купувача стоката ТЕ.

3. Да подсигурява параметрите на топлоносителя при производството и подаването му в топлопреносната мрежа според температурния график, заради което създаваната и постъпваща в топлопреносната мрежа топлинна сила, достигаща до парцелите на жителите не има качеството стока и е БЕЗСТОПАНСТВЕНА!
Укриването на всички тези безспорни обстоятелства съставлява най-мощният генератор на корупция във всички органи и институции, на всички равнища, без изключение.
Този феномен се осъществя посредством две взаимно изключващи се разпореждания на направените от Топлофикация „ Общи условия за продажба на топлинна сила за битови потребности ”:
1. анулираната през 2002 год. правна уредба „ доставка “ в абонатната станция.
2. раздел V – „ условия за качеството на топлоснабдяването “.
Ако топлофикациите извършват отговорностите си по раздел V „ условия за качеството на топлоснабдяването, всичко е О. К.: създаваните количества топлота имат качеството „ стока “; има пазар на топлината и пазарни връзки сред страните; топлината се продава и се купува; плащаш единствено това, което си купил посредством отваряне на кран и показания на ИРУ; предпазено е правото ти на покупател и на избор – да купуваш или да не купуваш; не съществуват количества за сградна инсталация;.

Точно за това, с цел да не ползва Закона за енергетиката и с цел да не извършва отговорностите си по раздел V – „ условия зя качеството на топлоснабдяването “ Топлофикация си записва в направените от самата нея и утвърдени от КЕВР „ общи условия за продажба на топлинна сила “, да доставя в абонатната станция. Доставката изключва опцията за съществуването и използването на раздел V -„ условия за качеството на топлоснабдяването “ – ето това е закононарушението на Топлофикация, на КЕВР и на МЕ.
Сега властта и съдът, вместо да търсят отговорност от Топлофикация за занемареност осъждат жителите без да е налице облигационно отношение, тъй като им е по-лесно да осъдят беззащитните жители, в сравнение с да задължат Топлофикация да извършва отговорностите си по раздел V на общите условия, да създава единствено топлинна сила притежаваща качеството стока и да я продава, а жителите да я купуват.
На 12.02.2017 год. подадох електронна тъжба до КЗП, с искане да се приключи използването на „ доставката ” и да се стартира използване на раздел V ОУ „ условия за качеството на топлоснабдяването.
Електронната система удостовери приемането на изпратената тъжба.
Приемането на Жалбата от Комисията става откакто Комисията прегледа, одобри за основателна и изпрати на жалбоподателя входящ номер.
Вече е 16 часа на 14.02.2017 год. а КЗП не ми изпраща входящ номер, което значи, че не приема жалбата за разглеждане и решение и да отбрани отнетото на жителите право да купуват топлинната сила.
В този случай ме препраща в съда, който пази беззаконието и безстопанствеността на Топлофикация, т.е. КЗП отхвърля да пази хората с тръба за парно в дома си.
Жалбата ми до КЗП неотложно доближава да енергийната мафия. Поради вероятността в края на краищата казуса да се реши, като Топлофикация стартира да създава топлинна сила притежаваща качеството стока, Топлофикация София незабавно разгласи желанието си за увеличение цената на топлината.
След като властта е дала справедливост на Топлофикация да написа закона за личната си активност – общите условия, с одобряването на които от КЕВР е суспендиран Закона за енергетиката, а КЕВР е превърната в подвластна, Топлофикация ще диктува разпоредбите и цените.
РЕШЕНИЕТО:
1. лишаване от всички топлофикации на лиценза „ за транспорт на топлинна сила ”, тъй като активността „ транспорт на ТЕ ” не се съдържа в общите условия и не се ползва от Топлофикация
2. оповестяване на „ общи условия за продажба на топлинна сила ” за оскъдни, тъй като с тях не се урежда продажбата, а се урежда „ доставката ” в абонатната станция ”.
14.02.2017 год.

Ангел Марков
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР