Топлофикациите видяха грешки в сметките на при определяне на цените

...
Топлофикациите видяха грешки в сметките на при определяне на цените
Коментари Харесай

Топлофикациите видяха грешки в сметките, поискаха по-високи цени

Топлофикациите видяха неточности в сметките на при установяване на цените на парното от 1 юли. Това стана ясно на откритото съвещание на комисията, съобщи.
Шефът на столичното парно Александър Александров уточни, че при пресмятането на недовзетия доход е пропуснато да се превалутират от евро в левове парите за въглеродни излъчвания, а при природния газ са пропуснати разноските за транспорт и достъп през мрежата. Като се създадат корекции, ще излезе, че сдружението не е надвзело от клиентите си 15,1 млн. лева, а има да получава 5,38 млн. лева
 КЕВР: Токът да нарастне приблизително с 3% от 1 юли КЕВР: Токът да нарастне приблизително с 3% от 1 юли
Токът за бита да нарастне приблизително с 3% за страната от 1 юли. Това предложение на енергийния регулатор ще бъде обсъждано идната седми...
И други топлофикации показаха този пропуск. В цената на пловдивската топлофикация не е калкулиран целият размер на възнагражденията и осигуровкита. Всички настояха за поправяне на прогнозната цена на въглеродните излъчвания, която е избрана на 47 евро на звук, а сега надвишава 51 евро.
Електроразпределителните сдружения за поредна година желаеха в цената на тока за бита да бъдат включени разноските за енергийна успеваемост при крайните консуматори, които те са задължени да вършат. Пламен Младеновски от КЕВР сподели, че това са стотици милиони левове и няма по какъв начин да бъдат включени в цената на тока. Тази скица е сбъркана и това е идната бомба, която цъка в цените, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР