Топло време, чист въздух, дълги продължителни разходки заедно с бебето

...
Топло време, чист въздух, дълги продължителни разходки заедно с бебето
Коментари Харесай

Ако кърменето навън ви притеснява

Топло време, чист въздух, дълги продължителни разходки дружно с бебето – това несъмнено е едно от удоволствията на майчинството. Но от време на време то бива помрачено от обстоятелството, че желаете да кърмите вашето мъниче, само че в същото време се притеснявате това да става на открито или на публично място. Тогава разходките се трансформират в едно огромно терзание – ами какво ще върша в случай че се разплаче и огладнее, къде да се скрия, по какъв начин да го нахраня...

Това може да вгорчи, да не кажа напряко да токсини, удоволствието от излизането. В такива моменти тайничко вътре в себе си стартирате да завиждате на майките, хранещи децата си със шише, които могат без проблем да го дадат на открито на пейката, в парка, в магазина, в ресторанта... Изобщо, където изискат. Освен това сякаш за тях са основани безчет удобства – термосчета, чашки, хладилни чанти и така нататък

Всички към вас ви изясняват по какъв начин в действителност е противоположното и няма нищо по-лесно от кърменето, тъй като нито се постанова да топлиш вода, нито да носиш шишенца. Млякото е готово незабавно, когато детето изиска, с идеалната температура и консистенция, единствено би трябвало да сложиш кърмачето на гърдата. Дааа, ето там възкливате вие е тънкият миг – слагането на гърдата. Звучи добре на доктрина и за по-непритеснителните майки, само че какво да вършат тези, за които това е обвързвано с много огромна доза стеснение?

Не се тормозете, не сте първите, имащи сходни проблеми и терзания. За всяко нещо има решение, просто би трябвало да го видите. Вашето се назовава – внимателно кърмене.
Да, има си даже и термин. Ето няколко работещи решения за този проблем:

1. Поставяйте бебето под блузката си – не зная за какво, само че когато стане дума за кърмене инстинктивно си представяме, че гърдата би трябвало да бъде извадена от горната страна и подадена на бебето. Всъщност доста по-лесно е да повдигнете блузката си нагоре и да сложите детето на гърдата. Дрехата пада върху него и не се вижда нищо. Толкова по-удобно е. Освен това не е належащо да преценявате облеклата, които носите. Не е належащо да са с копчета или по-широко деколте, с цел да може да се обезпечава безпроблемен достъп до гърдата от горната страна.

2. Ефирен шал – може да носите лек шал, който да преметнете през рамото си, с цел да прикриете гърдата. Това е потребно и когато бебето е доста любопитно и непрестанно се върти, с цел да види какво става в близост. По този метод и гърдите ви ще са скрити, и бебето ще има нужното усамотение, с цел да се нахрани на мира.

3. Слингът – скъп асистент на кърмещите майки. С него напълно умерено може да кърмите бебето си до момента в който вървите, пазарувате или пътувате. То си лежи вътре, прикрито зад красивия плат и си суче необезпокоявано, когато изиска, без това да ви тормози. Струва си да инвестирате в тази покупка, също така е и потребно при по-нервни бебета, които желаят да бъдат постоянно носени.

4. Специални облекла - в случай че имате опция, може да си купите и специфични облекла за кърмачки, чийто модели са такива, улесняващи кърменето. Те са комфортни, само че единственият им минус е по-високата цена. Може да се снабдите с една или две такива облекла, които да употребявате, когато излизате на разходка.

5. На избраните за задачата места – напоследък кърменето набира от ден на ден поддръжници и в по-модерните центрове и институции към този момент се среща надпис “стая за майки с деца ”. Те са оборудвани с комфортни места за преповиване и кърмене на бебетата. Дано тези позитивни практики стават от ден на ден. Проучете дали има във вашия град такива места и ги използвайте, когато ви се постанова.

6. Вземете си асистент – поговорете с други майки, вижте те по какъв начин кърмят. Нека първоначално, при първите ви опити за кърмене на открито, с вас бъде по-опитна майка-кърмачка. Понякога имаме потребност от малко поддръжка, която да ни даде доза убеденост, с цел да се оправим сами.

7. Не чакайте бебето да прегладнее – то ще е по-нервно, евентуално ще стартира да плаче мощно, което ще ви изнерви в допълнение. С времето ще свикнете да разчитате и първите признаци на огладняване.

8. Образът в огледалото – разиграйте обстановката с кърменето у дома пред огледалото и ще се уверите, че нещата не наподобяват толкоз ужасни, колкото на вас ви се костват. Ще видите, че в реалност не се вижда съвсем нищо и може би това ще ви подейства успокоително и ще се отпуснете, да кърмите бебето си умерено на открито.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР