Топло или студено? Когато през най-студените месеци на годината температурите

...
Топло или студено? Когато през най-студените месеци на годината температурите
Коментари Харесай

Ето как да намалите сметките си за ток

Топло или студено? Когато през най-студените месеци на годината температурите паднат в действителност съществено, от време на време не сме сигурни дали ни е задоволително топло, а когато усилим отоплението доста пък ни става горещо и стопираме уреда, написа actualno.com Това въздейства доста неприятно на разхода на сила. Перфектната температура за зимните месеци е сред 21 и 23 градуса и в случай че успявате да я задържите по този начин, без да " бяга " по другите стаи, ще се чувствате идеално в дома си.

Обърнете внимание на уредите

Обръщайте по-специално внимание на уредите и при пазаруването им, и при потреблението им по-късно - гледайте да са с енергиен клас А, той е най-икономичен, като не забравяте въпреки всичко да ги изключвате от копчето. Когато е климатик, постоянно почиствайте филтрите му, с цел да работи по-качествено и без усложнения. Не отваряйте и затваряйте също по този начин хладилника през пет минути и постоянно го подреждайте, тъй като по този начин въздухът циркулира по-свободно и понижава разхода.

Как да пестите сила, когато готвите?

Факт е, че готварските уреди са измежду най-използваните в дома. Как да пестите, когато ги ползвате?

• Намислете по-рано какво да сготвите за утрешния ден и в случай че би трябвало подгответе продуктите предходната вечер.

• Използвайте тенджери и тигани, които са с равно дъно. Ако с времето са се сдобили с някакви „ неравности “, те ще харчат с 50% повече.

• Съобразявайте размера на съда с размера на котлона. Когато едното подхожда на другото, пестите до 25% електричество.

• Изключвайте котлоните и фурната няколко минути преди да махнете съда от тях. Така пестите сила, а в това време ястието продължава да се готви, защото уредът към момента е топъл.

Осветлението у дома

Осветлението също е разход на сила, който се натрупва с времето. Затова не забравяйте да спирате лампите при излизане от стаите и заложете на луминисцентни лампи, тъй като харчат по-малко сила с цели 75% от другите. За външното осветяване най-хубавото е това с детектор, който го включва при човек наоколо.

И въпреки всичко не забравяйте да не превръщате пестенето в скъперническа фикс идея!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР