Топлият неделен ден е съчетан и с голяма жега в

...
Топлият неделен ден е съчетан и с голяма жега в
Коментари Харесай

Насред разкол БСП ще атакува ГЕРБ с вот на недоверие

Топлият неделен ден е комбиниран и с огромна горещина в Българска социалистическа партия. Две значими вести създаде през днешния ден партията - водачът Корнелия Нинова разгласи, че в сряда ще внесе избор на съмнение против кабинета и прикани жителите да изразят поддръжка на площада; в това време вътрешната й съпротива се събра на Национален съвет, който обаче тя счита за нелегитимен заради липса на кворум.

Част от възванието й към хората за митинги гласи: " Борисов ръководи 10 години със боязън и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде разпален Партийния дом. Че Българска социалистическа партия ще счупи страната. И грубо бяха бити беззащитни хора. Няма да поносим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им ръководство. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната....  Скъпи българи, този модел на ръководство може да бъде заменен по два метода - под натиска на митингите или с избор на съмнение. Ще успеем дружно и ще бъдем по-силни, в случай че ги съвместим в едно. В сряда внасяме избор на съмнение против държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Призовавам всички - без оглед на партийни благосклонности, в деня, в който този избор се дебатира, да ни поддържат пред постройката на Народното събрание. Мирно, умерено, без провокации и ексцесии ".

В същото време вътрешните врагове на Нинова се постараха да онагледят с нови подиуми проворечията им. Страстите се ускоряват от идния конгрес и избор на водач. " За да бъдем ние опция на безобразията на ГЕРБ, би трябвало да покажем, че в действителност ние почитаме личните институции. В Българска социалистическа партия има събрани  подписи, би трябвало да се събере съвещание, по тази причина съм тук ", съобщи преди съвещанието Сергей Станишев. Георги Гергов, Михаил Миков, Кирил Добрев бяха част от другите имена, които пристигнаха в партийната централа. По проект пленумът би трябвало да разисква и вота на съмнение. Нинова обаче популяризира изказване, на което назова събитието " колекция по ползи ". Не се явила на него, тъй като то не събрало нужния брой членове. В обществените мрежи Нинова разгласи и други забавни свои визии за мероприятието:
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР