Топлите и слънчеви дни ще дойдат много скоро и с

...
Топлите и слънчеви дни ще дойдат много скоро и с
Коментари Харесай

Как да подготвим косата за пролетта

Топлите и слънчеви дни ще дойдат доста скоро и на драго сърце ще свалим досадните качулки и шапки. Единственият проблем е, че през зимата, когато носим всеки ден шапка, с цел да се предпазим от студа, косата става безжизнена, суха, с накъсани краища. За да върнете колкото се може по-скоро здравословния искра и еластичността на косата си и изключително на къдриците си, би трябвало да започнете интензивни грижи и възобновяване още в този момент. Как бързо и дейно да върнете блясъка на косата си?

Основни проблеми

До началото на пролетния сезон всички сме изправени пред следните проблеми: сухота и чупливост, проблеми на скалпа, липса на искра. За да избавите косата си от тези дефекти ще ви отнеме няколко дни интензивни грижи, само че преди да започнете неконтролируемо да мажете главата си с всички маски, показани в козметичните магазини, е значимо да се оцени обективно мащабът на обстановката с косата ви.

Не бързайте да третирате скалпа и косата си с всички вероятни средства, а помислете какви тъкмо са недоволствата ви и какви са вашите цели. Преди да заздравите косата е значимо да заздравите скалпа.

Да се отървем от кожните проблеми

Започнете със скалпа. Ако в края на зимата не усещате сърбеж на главата, косата пораства обикновено, главата не е покрита с пърхот – имате шанс, само че в случай че внезапно проблем от този лист се появи, бъдете подготвени да отделите малко време за възобновяване.

За суха кожа са подобаващи подхранващи маски и серуми, да вземем за пример Schwarzkopf Professional BC Bonacure Scalp Genesis.

Ако се притеснявате за пърхот – изберете подобаващ шампоан за себе си и го използвайте няколко пъти, до момента в който кожата е изцяло чиста.

Комплексът от шампоан при бързо омазняване на скалпа и маска за коса ще ви оказват помощ да премахнете непотребната лой.

Бързо възобновяване

Когато кожата е наред, можете да започнете да укрепвате къдриците. За да не се получат нови проблеми, би трябвало да се изберат подхранващи маски, балсами, масла и серуми за вашия вид коса. За суха и безжизнена коса са подобаващи маски с подхранващи масла и колаген. Идеална е регенерираща маска със отбрана от слънцето, това ще спомогне за опазване на резултата. Блестящ резултат се реализира посредством маски с кокосов орех, кератин и дестилат от глог.

График за възобновяване

Не бързайте и не се престаравайте. Шампоанът не би трябвало да се употребява по-често от 2 пъти седмично, а маските ще бъдат задоволителни на всеки 5-7 дни, по-честата приложимост може да докара до нови проблеми. Ако наподобява, че косата към момента не разполага с задоволително мощ, можете да вършиме маска 2 пъти седмично, а вторият път – единствено на върховете на косата./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР