Топлинен ударDog Summer Labrador Hot Long Beach Day Wallpaper ImagesКучетата

...
Топлинен ударDog Summer Labrador Hot Long Beach Day Wallpaper ImagesКучетата
Коментари Харесай

Летен наръчник за кучето

Топлинен удар

 Dog Summer Labrador Hot Long Beach Day Wallpaper Images Dog Summer Labrador Hot Long Beach Day Wallpaper Images
Кучетата могат да бъдат покосени от съдбовен топлинен удар за минути. За разлика от хората те не се потят през кожата и по тази причина разчитат на учестено, тежко дишане, както и на изстудяване през лапите и носа, с цел да контролират телесната температура. Представете си да носите дебело зимно палто през парещ летен ден и ще разберете за какво кучетата са толкоз податливи на топлинен удар.

Симптомите на това положение са колапс, прекалено задъхване и трептене. Ако смятате, че домашният ви любим ги има, преместете го на хладно място, намокрете козината с хладка, само че никога ледена вода и се свържете с ветеринаря си.

Симптомите на топлинен удар доста постоянно идват, когато уврежданията от прегряването към този момент са настъпили, по тази причина бъдете нащрек.

Колата не е алтернатива


 25-02 Кучета не могат по този начин елементарно да се охлаждат като нас хората, а автомобилът може да се трансформира във фурна извънредно бързо, въпреки и да ни се коства, че не е толкоз топло в него. Когато на открито е 22 градуса, след час температурата в колата може да доближи непоносимите 47 градуса. Затова в никакъв случай не оставяйте кучето в колата, даже за миг, даже и прозорците да се отворени. Ако видите непознато куче в такава обстановка, пробвайте да откриете притежателя му.

Задължителни привички


 Dog on the beach През лятото е извънредно значимо да се уверите, че кучето има непрекъснат достъп до чиста вода, най-добре в огромна купа. Носете вода и купичка с вас на разходки.

В горещи дни излизайте на открито в по-хладните часове – рано заран и късно вечер. Наблюдавайте кучето си за признаци на прегряване, в това число учестено тежко дишане и загуба на сила. Ако те се проявят по време на разходка, спрете, намерете сянка и дайте вода. Направете разхлаждащи наградки – във форма за лед сложете елементи от обичаната храна на кучето ви, сипете вода и оставете да се получат ледени купчета.
Бъдете изключително деликатни с кучета, които имат къси носове като бултериери, боксери, както и с възрастни кучета или такива с наднормено тегло.

Тренировки и разходки


 25-06 Водете кучето си на каишка, на нашийника му е хубаво да има име и номер за връзка, при положение, че реши да избяга.

По закон всички домашни кучета би трябвало да имат микрочип. Имайте грижата данните ви в системата да бъдат настоящи, с цел да може кучето да ви бъде върнато при положение, че е изчезнало.

Освен ранните и по-късните часове, когато е по-хладно, избирайте и повърхности, по които може да се върви. Следвайте правилото – в случай че им е прекомерно топло за ръката ви, значи е прекомерно топло и за лапите на кучето ви.

Ако е прекомерно топло на открито, поиграйте с вашето кучето у дома, като го накарате да мисли. Можете да потренирате главните неща, на които сте го научили или да го накарате да усвои нови трикове.

Плуване


 25-04 Прекрасна опция за разходки през лятото. Но не всяко куче обича да плува, по тази причина, в случай че вашето е от тях, не го принуждавайте и в никакъв случай не го хвърляйте във водата.

Внимавайте за рискови обстановки в морето, които могат да застрашат човек, само че и куче.

Не му позволявайте да пие солена вода, тъй като евентуално ще провокира стомашно разстройство. Носете прясна вода с вас на плажа.

Винаги изплаквайте кучето от солената вода и пясъка, с цел да предотвратите неспокойствие на кожата.

Насекомите и кърлежите


 25-03 През лятото е добре да наблюдавате какви инсекти преследва кучето ви и кои от тях преследват него. Ако приказваме за бълхите – те са прекомерно упорити, в случай че позволите да се настанят в козината на домашния ви любим. Могат да причинят много съществени проблеми, с изключение на дискомфорта от хапането и чесането, защото отслабват имунната система на животното.

Кърлежите са другата злина по нашите ширини, от която няма отвърне, в случай че не употребявате първокласен препарат и то постоянно. По-опасен обаче е сърдечният червей, който се предава посредством захапване от комари в месеците от април до октомври. Затова наложително се консултирайте с ветеринар и давайте нужните лекарства на кучето, с цел да бъде предпазено от всички гадинки.

Добре е да не му позволявате да преследва жилещи инсекти, защото постоянно те убождат по муцуната, устната празнина или гърлото, откакто четириногият ви другар победоносно ги е уловил и захапал. Тези места са прекомерно чувствителни – алергична реакция може да се развие стремително и да докара до задушаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР