Топлата вода замръзва по-бързо от студената Това може да изглежда

...
Топлата вода замръзва по-бързо от студената Това може да изглежда
Коментари Харесай

На това място ВАЛЯТ диаманти!

Топлата вода замръзва по-бързо от студената

Това може да наподобява спорно, само че се назовава резултат на Mpemba. Сега учените имат вяра, че това е по този начин, тъй като скоростите на водните частици имат характерно разположение, до момента в който са горещи, което им разрешава да замръзват по-лесно. Ако се потвърди, че това изобретение може да се приложи и към ежедневни неща, като изстудяване на електронни устройства, съгласно проучване на Universidad Carlos III de Madrid.

На Земята има повече дървета, в сравнение с звезди в нашата вселена

Ето един страховит галактически факт (и факт за Земята), обзалагаме се, че не сте знаели: специалистите на НАСА имат вяра, че може да има от 100 милиарда до 400 милиарда звезди в Млечния път. Въпреки това, публикация от 2015 година, оповестена в списание Nature, пресмята, че броят на дърветата по света е доста по-голям: 3,04

Как са открити лютите чушки

Хората имат гени от други типове

Обичаме да мислим, че хората са по-добри от другите живи същества, само че действителността е, че нашият геном се състои от цели 145 гена, които са скочили от бактерии, гъбички, други едноклетъчни организми и вируси, съгласно оповестено изследване в списанието Genome Biology.

Но не се тормозете - хората имат доста ДНК

Учените считат, че има повече от три милиарда базови двойки ДНК в човешките гени и повече от 25 000 гена в човешкия геном, съгласно публикация в Nature. Цяло копие на този геном съществува във всяка от 30 до 40 трилиона кафези в човешкото тяло. Хубаво е, че има толкоз доста базови двойки човешка ДНК, защото редица медицински мистерии са позволени посредством ДНК тестване.

Гълъбите знаят разликата сред Пикасо и Моне

Може да валят диаманти на други планети
14 т. злато и скъпоценни камъни изнесени нелегално от Мозамбик през 2021 година
Конфликтът в Северен Мозамбик е основал обстановка, която разрешава контрабандата на голямо количество скъпоценни камъни от страната, включително..
Прочети повече
Атмосферите в Нептун, Уран и Сатурн имат такова рисково налягане, че могат да кристализират въглеродни атоми и да ги трансфорат в диаманти, оповестява American Scientist. Откъде знаем този теоретичен факт? Изследователите съумяха да основат верните условия в лаборатория, с цел да потвърдят, че това се случва на Нептун и Уран. Отделно други откриватели спекулират, че може да вали до 2,2 милиона паунда диаманти върху елементи от Сатурн всяка година.

 

Източник: https://www.rd.com/list/science-facts-never-learned/

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР