Топлата есен отложи грипната вълна, но е сигурно, че и

...
Топлата есен отложи грипната вълна, но е сигурно, че и
Коментари Харесай

Диетата, която ни предпазва от грипа

Топлата есен отсрочи грипната вълна, само че е несъмнено, че и тази година няма да ни се размине. За да бъдем готови за тазгодишния вариант, можем да заложим на противогрипна ваксина или естествени имуностумиланти.

Има обаче и различен метод да понижим съществено опцията от разболяване, и то без медикаменти, а единствено посредством смяна на метода на хранене.

Според ново проучване на учени от Университета в Йейл, кето диетата е подобаващ метод да се предпазим от грипа . Изключването на въглехидратите и потреблението на доста мазнини ни обезпечава нужната отбрана.
 Снимка 453425

Този резултат е потвърден с хранене на мишки по въпросния метод, в резултат на което е открито укрепване на имунитета им. Освен това, се вижда увеличение на броя на характерен вид Т-клетки в белите дробове , които са доста значими за имунния отговор. Те защищават дробовете от възпаления посредством производството на повече слуз, която служи за щит.

Две групи мишки са инфектирани с един от най-сериозните варианти на грипния вирус и след четири дни всички мишки, които са се хранили както нормално, са били заболели. А от тези, подложени на кето диета, половината не са развили болестта.
 Момче ослепя след
Момче ослепя след " диета " от чипс и картофи

Стряскащ случай в Англия

Кето диетата подтиква тялото да гори повече мазнини, нужни за сила. По този метод се подкрепя отслабването. В началото на този вид режим можем да изпитаме признаци на " кето грип " , които наподобяват на тези на елементарния, само че повода за тях е, че тялото ни се приспособява към приема на толкоз малко въглехидрати, написа New Scientist.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР