Топката е във властта – искаме да видим ангажимент, не

...
Топката е във властта – искаме да видим ангажимент, не
Коментари Харесай

Марина Митова: Топката е във властта – искаме ангажимент, не само приказки

Топката е във властта – желаеме да забележим ангажимент, освен приказки. Това съобщи пред БНР Марина Митова – ръководител на самостоятелната синдикална федерация на енергетиците в България. Според нея митингите ще продължат, до момента в който не се построи отначало доверието:  " Докато хората не бъдат разбрани защо приказват и защо стачкуват. Докато се стартират такива претенции и оферти с 36 заплати – няма по какъв начин да стане. /…/ Хората на място би трябвало да повярват, да видят старания. Тогава може да се реализира договореност. Тези хора на място фактически би трябвало да видят реакция, съответна, не празни приказки, с цел да има крачка напред и от двете страни ".

По думите й липсата на доверие не е насъбрана в последния месец, а в последните години:  " Синдикатите от 2 години не сме спирали да представяме нашите претенции и да споделяме, че това е приоритет и би трябвало да е приоритет за страната. Не бяхме чути не в последния месец, а 2 години. Тези хора няма по какъв начин да повярват за 2 дни на пожелателни текстове, че нещо действително ще се случи в техния район. Тук не приказваме единствено за работни места в трите района, приказваме за оцеляването на 3 района. Рискуваме да станат пустини ".

В предаването " Преди всички " Митова акцентира, че  хората се нервират от това, че липсва конкретика :

" Чуват, че ще има вложения. Чуват, че ще има работни места, само че там е пожелателно ".

За препоръчаните 36 работни заплати Митова счита, че това е несериозно да се разяснява на този стадий. Хората желаят да останат да работят, а районът да процъфтява, безапелационна бе тя.

" Трябва да се откри баланс. Държавата на първо място би трябвало да преследва личните си цели – стопански, обществени, всичко в пакет. Липсата на енергийна тактика е главният проблем на нашата страна. Не можем да се движим безредно. Всяко решение в енергетиката – в случай че бъде взето през днешния ден, то ще има отражение след 10 години. А ние се движим на сляпо години наред. Всяка последваща власт има свое лично виждане, взима безредни решения. Никоя друга страна няма такова безхаберие ", разяснява още Марина Митова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР