Топим се с 60 000 на година. Тревожната новина съобщи

...
Топим се с 60 000 на година. Тревожната новина съобщи
Коментари Харесай

Статистиката е безпощадна: Топим се с по 60 000 души на година!

Топим се с 60 000 на година. Тревожната вест заяви Диана Янчева, зам.-председател на Националния статистически институт. Според нея на идното национално броене ще стане ясно, че население то е намаляло фрапантно спрямо последното проучване преди 10 години.

" Очакваме, че сме намалели. Това, което демонстрират числата от настоящата демографска статистика, е, че с към 50-60 000 на година се стопяваме. Било заради миграция или гибел, имаме такива трендове и те са устойчиви ", добави Янчева.

Новото броене на население то ще стартира на 22 януари в 00:00 ч. в по този начин наречения сериозен миг, т. е. всички събития, които ще бъдат регистрирани, са към този миг. Сега текат подготвителните стадии. Преброителите ще работят от 1 до 15 февруари, когато ще се обхождат домовете.

От 22 януари до 1 февруари ще има електронно броене. Дублиране няма да има, в случай че хората са се преброили електронно, преброителите ще минат единствено да съберат неповторимите кодове и да преброят вероятно тези, които не са се преброили електронно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР