Топенето на България върви със скорост 1-2 хил. бебета по-малко

...
Топенето на България върви със скорост 1-2 хил. бебета по-малко
Коментари Харесай

Несбъднато детство... децата, които изгубихме през 2019

Топенето на България върви със скорост 1-2 хиляди бебета по-малко всяка година. Между 105 и 108 момчета се раждат на 100 девойки. Това демонстрира статистиката на ражданията у нас. Този феномен обаче не е единствено в България, а и по света. Това съобщи в изявление за БГНЕС шефът на Дирекция „ Демографска и обществена статистика “ в Националния статистически институт Магдалена Костова.



Нека си напомним за децата, които изгубихме тази година. На невръстна възраст те си отидоха от този сят, поради нелепостта на родителите си, обществото, системата...

В духа на празниците, да отдадем респект на дребната Кристин от сливенското село Сотиря...
7-годишното момиченце е изнасилено и пребито до гибел в сливенското село Сотиря. Детето е открито в края на селото, на метри от вкъщи си, в извънредно тежко положение. Откарано е в болница, само че медиците не съумели да спасят живота му.Жертвата живеела с баба си и дядо си, защото майка й работела на морето, описват поданици на Сотиря. Обвиненият за шокиращото принуждение Мартин Трифонов остава за непрекъснато в ареста.



Дете умря, блъснато от кола в София...   Навярно, постоянно сте виждали такива заглавия, починалите деца на пътя тази година са доста. 12 жертви на произшествия, единствено през лятната почивка.Според данните от черната статистика най-вече са потърпевшите деца до 9-годишна възраст.От полицията показват, че от общия брой на починалите 8 са били в колите на родителите си. От началото на 2019 година до края на август общо 19 деца са станали жертви на произшествия у нас. Това е с 5-по-малко от 2018 година Други 773 пък са били ранени по отношение на 792 за същия интервал на предходната година.



 

Кардам почерня на 29.10. след гибелта на дребния Стефчо.. .Детето умря от натравяне,а още две бяха в болница.Отровният газ фосфин е провокирал сърдечен арест у умрялото 9-годишно момче в село Кардам, заяви на конференция районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева, която е и наблюдаващ прокурор на досъдебното произвеждане. По думите й дейното вещество в отрова за гризачи, вдишано от момчето, е било в летална централизация, доста над нормите, разказани в профилираната литература, които провокират гибел единствено за 30-60 минути. Прокурорът уточни, че направените експертизи от Военномедицинска академия в София и правосъден доктор са еднопосочни. 



Откриха изоставено бебе в столицата.. През годината станахме очевидци и на това. Родители изхвърляха, изоставяха и забравяха отрочетата си, тъй като " не могли " да се грижат за тях... Не съдим никого, просто слагаме обстоятелствата
`на масата ". Но тези вести, ни карат да се замислим.. с какво е отговорно едно новородено и с какво е заслужило ориста си..

Изоставено бебе е намерено в квартал „ Люлин ” 6 в София. Сигналът за откритото дете е подаден в 21:47 часа. То е било в кошче с записка, на която е пишело: „ Моля да го предадете на обществените. Успех! ”. Детето към този момент е настанено в Дом за медико-социални грижи.



Неотдавна ви съобщихме и за скърбящо семейство от Враца, където момиче в седми клас умря в учебно заведение .То колабирало сред първия и втория час. Трагедията се разиграла в учебно заведение „ Христо Ботев ”.Белодробно страдалчество, което се е развило доста бързо, е повода за гибелта на 13-годишното дете.



Тригодишно дете умря след затруднение от риновирус в столицата . Спомняте ли си за малчугана, на който беше отказана помощ в две лечебни заведения..?Риновирусът е потвърден в пробите на 3-годишното дете, което умря на 14 ноември в „ Пирогов “ след посещаване в други две. В първото лечебно заведение, където родителите са го завели – педиатрията „ Проф. Иван Митев “, са отказали да го одобряват, защото не е имало кревати, твърди вестник „ 24 часа “. В болница „ Лозенец “ са го преглеждали и са назначили домашно лекуване.3-годишното дете  умря на 14 ноември.



Едно родено българче на всеки трима умряли. И това, в случай че не е плашеща статистика? Само за първите три месеца на годината умрелите българи са близо 29 хиляди души. Най-голяма е смъртността в столицата, където в последния им път са изпратени 5 230 българи. Втори по смъртност град е Пловдив, където животът си са изгубили 2 884 души, а на трето място се подрежда Варна, където са осъществени 2 087 погребения. Смъртността в Хасково, Стара Загора и Благоевград също е доста висока по отношение на броя на популацията – в тези градове умират по към 300 души всеки месец.



Ако тази публикация ви е натъжила - скърбя, само че това е действителността. Всеки ден ставаме очевидци на нещастия, убийства и от това не рядко страдат деца.. Ако в духа на Коледа желаете да помогнете на сираче, дете в неравностойно състояние, ето две акции, в които можете да се включите:

Благотворителна самодейност: Акция " Капачки за Бъдеще "

МНОГО хора събират пластмасови капачкиДруги още не събират, само че желаят да се грижат по-добре за околната среда и/или да оказват помощ на хората в потребност. Martina Yordanova и Lazar Radkov възобновяваме акция за събиране на пластмасови капачки, като задачата ни е следната:
=> Да събираме задоволително пари, с които да се закупуваме кувьози за лечебни заведения в по-малки градове;
=> Защото всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, тъй като наличната техника е на над 20 години;
=> Идеята ни е да имаме периодическа акция, в която всеки да носи събраните капачки;
=> Целта ни е да има оптималната бистрота и по тази причина ще докуменитраме безусловно всичко със фотоси и видео.
Правим го, тъй като имаме вяра, че България и светът като цяло могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас стартира да поставя ежедневни старания за това.
Ако желаете да дарите средства, посочваме банковата сметка за това:
IBAN: BG67UNCR70001523100818
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: ФОНДАЦИЯ ЛАЗАР РАДКОВ
Като Основание за заплащане пишете: “Дарение ”



551 деца се лекуват с 2,5 млн. лева от " Българската Коледа "
„ Българската Коледа “ има за цел да предизвиква дарителството, да спомага за решение на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подкрепя лекуването на деца. Децата, чието лекуване се подкрепя от „ Българската Коледа “, се дефинират взаимно от Експертния съвет към „ Българската Коледа “, както и от съорганизаторите на благотворителната самодейност. "  Всеки един от нас може да поддържа " Българската Коледа " със СМС на номер 1117 или позвъняване на 0 900 1117.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР