Топъл обяд за следващите две години е гарантин на 500

...
Топъл обяд за следващите две години е гарантин на 500
Коментари Харесай

До края на 2019 г. хранят бедни за над 870 000 лв. в Нови пазар

Топъл обяд за идващите две години е гарантин на 500 небогати от община Нови пазар. Това оповестяват от кметството и прецизират, че храната ще бъде обезпечена с 874 000 лева от Фонда за европейско подкрепяне.

До края на юли едвам 50 обществено слаби от общината са получавали обяд без пари, а в този момент средствата ще стигнат за 10 пъти повече хора. Повечето от имащите право са на месечно обществено подкрепяне, лица с потвърдена липса на приходи и на близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи и фамилии с минимални пенсии, скитащи и бездомни.

Най-много 153-ма индивида ще получават безвъзмезден обяд в Нови пазар, в селата Стоян Михайловски и Памукчи – по 73-ма, в с. Избул са 33-ма, във Войвода – 36. Храната всекидневно ще стига и до селата Правенци, Жилино, Преселка, Тръница, Писарево, Сечище, Стан, Зайчино ореше, Енево. Дори и в най-малкото обитаемо място Беджене, чийто поданици се побират на пръстите на едната ръка, 2-ма души получават безвъзмезден обяд. Приемът на заявки за прилагане на трапезарията е непрекъснат и при огромен брой чакащи общинска администрация ще усили потенциала на програмата “топъл обяд ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР