Топъл и много емоционален прием устроиха футболните фенове в Мароко

...
Топъл и много емоционален прием устроиха футболните фенове в Мароко
Коментари Харесай

Кралят на Мароко награди с ордени треньора и играчите от националния отбор

Топъл и доста прочувствен банкет устроиха футболните почитатели в Мароко на националния тим на страната, който се завърна в родината си със статута на четвърти в света, оповестиха международните организации.

Церемонията по посрещането в мароканската столица предвиждаше триумфална обиколка на тима по централните улици, които бяха затворени за случая.

Пътят на славата тръгваше от летището, а аленият рейс бе с голям надпис " Мароко вечно ". Делегацията бе придружавана от величествен полицейски кордон.

" Напред! Мароко вечно! Вие сте нашата горделивост! Вие сте нашите герои! ", викаха хората от хилядите хора, които бяха излезли да видят футболистите из целия град.

Кулминацията беше приемът на националния тим в кралския замък. Мохамед VI награди с ордени президента на футболната федерация Фаузи Лекжа, треньора Уалид Реграги и всички футболисти.

Лекжа и Реграги бяха наградени с медал 2-ри клас, а играчите с медал 3-и клас, оповестява организация Магреб Араба Прес (МАП).
 Селекционерът на Мароко: Ще се върнем още по-силни
Селекционерът на Мароко: Ще се върнем още по-силни

Трябва да си вземем поука от това Световно състезание, разяснява той

Мароко се надява да извади и дипломатически преимущества, с помощта на успехите на националния тим в Катар, откакто страната имаше влошен имидж в арабския свят поради доближените позиции с Израел.

Вълната на поддръжка за Мароко в целия арабски свят бе съпроводена с заявена поддръжка от футболистите и последователите съм палестинската идея, както и развяване и на палестинските флагове на всеки мач на отбора, който бе предаван по целия свят.

Според професора по интернационалните връзки Тажедин Хусейни нормализираните връзки с Израел " не значат, че Мароко е обърнал тил на палестинската идея ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР