Топ реферът Даниеле Орсато призна, че в дербито между Ювентус

...
Топ реферът Даниеле Орсато призна, че в дербито между Ювентус
Коментари Харесай

Орсато призна за своя голяма грешка и разкри какво го е попитал Роналдо

Топ реферът Даниеле Орсато призна, че в дербито сред Ювентус и Интер през 2018-а е трябвало да покаже втори жълт картон на Миралем Пянич от състава на “бианконерите”. Тогава те победиха с 3:2, а този триумф беше доста значим за сполучливата им борба с Наполи за Скудетото. Най-добрият арбитър за 2020-а също по този начин показа какво му е споделил Кристиано Роналдо при успеха с 2:0 над Рома през този сезон. Тогава нападателят на Юве изиска да види часовника на Орсато след собствен удар в напречната греда, който тупна към голлинията. “Всички ние бъркаме и постоянно си го признаваме. Можем да се подобрим единствено в случай че изправим пропуските си. Не мисля, че нарушаванията в Италия са повече спрямо други страни. Аз постоянно съм държал на еднакъв жанр. Не виждам разлика в това да изсвирвам в Италия или в Европа. Не считам, че това е повода нашите клубове да изпитват компликации в евротурнирите. Когато сгрешим, не сме удовлетворени и постоянно преглеждаме какво се е случило. Ние сме самокритични. Искаме да се подобрим и гледаме повече пропуските си, в сравнение с позитивните неща.
Resterà una macchia indelebile per la gestione di e non è un caso che il nuovo capo degli arbitri - - abbia subito mandato davanti alla telecamere per fare ammenda. Chi ben comincia...
— Marco Azzi (@marcoazzi66) Отсъждането, обвързвано с Пянич, беше неточност. Бях покрай обстановката, само че не видях това, което след това забелязах по малкия екран. За мен това си беше нормално въздушно единоборство. Тогава нямаше ВАР, който е доста потребен. Когато ние, реферите, излизаме на терена, ние не мислим за него. Даваме всичко от себе си, а когато бъркаме, имаме шанс, тъй като разполагаме с ВАР. Вчера гол на Специя беше анулиран след ревизиране със системата. Това стана поради засада, за която беше невероятно да бъде видяна от моя помощник. ВАР работи добре. Не мисля, че може да се усъвършенства по някакъв метод. Ако нещо се промени, то ще бъде за положително.
Нямаше демонстрация на пренебрежение. Той ме попита дали топката е пресякла голлинията. Поинтересува се по какъв начин работи системата. Нямаше нищо необичайно. Просто искаше да разбере по какъв начин работи часовникът. Отношенията сред рефери, играчи и треньори се усъвършенства. Правилно е да има разговор, само че един арбитър постоянно би трябвало да бъде прецизен. Кога ще има дами като основни рефери в Серия “А” и Серия “Б”? Жените към този момент доближиха равнището на мъжете съдии. Стефани Фрапар е образец за това. Няма физическа бездна сред мъжете и дамите и няма да отнеме доста време, с цел да забележим по какъв начин дами свирят мачове в първите две равнища на италианския футбол”, разяснява Орсато пред Rai.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР