Топ мениджъри на българската АЕЦ Козлодуй“, за която ядрено гориво

...
Топ мениджъри на българската АЕЦ Козлодуй“, за която ядрено гориво
Коментари Харесай

Мениджъри от АЕЦ „Козлодуй“ посетиха Ангарския електролитен химически комбинат на ТВЕЛ

Топ мениджъри на българската АЕЦ „ Козлодуй “, за която нуклеарно гориво доставя ТВЕЛ, направиха работно посещаване в Ангарския електролитен химически комбинат (част от горивната компания на „ Росатом “ - ТВЕЛ).

Директорът по развиване и рационализация на АЕЦ „ Козлодуй “ Найден Найденов и основният инженер на централата Янчо Янков се срещнаха от близко с технологията на процеса за обогатяване на уран за потребление в енергийните атомни реактори. 

„ Ние за пръв път посещаваме предприятието за обогатяване на уран на ТВЕЛ. За нас това е значимо събитие, защото ние получаваме от Русия нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “. В комбината видяхме един от стадиите от производството на гориво. Комбинатът в Ангарск впечатлява със своите високи технологии и високо равнище на сигурност “, акцентира Янчо Янков.

В рамките на визитата се състоя работно заседание с ръководителите на Ангарския електролитен химически комбинат, представители на ТВЕЛ и АО „ Техснабекспорт “.

По оценка на ТВЕЛ сходни визити на делегации на задгранични сътрудници в предприятия от съветския атомен бранш и горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, са значим аспект от интернационалното ядрено-енергийно съдействие и показват готовността на корпорация „ Росатом “ за въвеждане на непрекъснат градивен разговор с сътрудниците и заинтригуваните страни, свидетелстват за насочване към клиента и блян към на практика резултати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР