Топ легендата на българския футбол – Христо Стоичков, се върна

...
Топ легендата на българския футбол – Христо Стоичков, се върна
Коментари Харесай

Ицо: Уго Санчес да ми благодари за Златната обувка - генералите в ЦСКА ми заповядаха да не вкарвам повече

Топ легендата на българския футбол – Христо Стоичков, се върна в спомените си пред каталунската телевизия TV3. Голмайсторът на Мондиал'94 гостува в предаването " Когато светлините угаснат ", където приказва за някои моменти от своята блестяща кариера в Барселона. Ицо отвори дума и за " Златната обувка ", която завоюва с екипа на ЦСКА през 1990 година и която подели с мексиканската звезда на Реал Мадрид Уго Санчес.

" Преди да дойда в Барселона, завоювах " Златната обувка ". Поделихме я с Уго Санчес и той би трябвало да ми е признателен за нея. Имах 38 гола през сезона, колкото и той, само че разполагах с още един мач. Тогава обаче генералите от българската войска пристигнаха и ми заповядаха да не въвеждам, с цел да не се приказва по света, че в България има корупция и са манипулирали шампионата поради мен ", описа Камата.

" На 12 години ме изритаха от Марица (Пловдив) и по този начин ориста ме прати в ЦСКА, тимът на армията. Ако играехме едва в някой мач, генералите ни наказваха. Целувката ми с Роналд Куман на " Уембли "? Това е най-сладката целува в моя живот. Но един път се скарах с него, а с Бакеро се карахме непрекъснато. Йохан Кройф е индивидът, който остави максимален отпечатък върху кариерата ми. Той постоянно ще бъде специфичен за мен. Когато получи инфаркт (1991 година), отидох при него в болничното заведение и със сълзи на очи ми споделих, че ще победим поради него. После разбихме Атлетик Билбао с 6:0 на " Сан Мамес ". Запомних този мач вечно ", продължи българската звезда.

" С оня тим на Барса можехме да спечелим много повече титли от Шампионската лига. Много скърбя, че през 1994 година се падна да играем в неприятен ден за нас против Милан. Сигурен съм, че в случай че през днешния ден повторим този заключителен дуел, няма да сбъркаме и ще го спечелим. Съжалявам, че купата в Испания се реши в съботата преди този край. Това беше решаващо, само че по този начин се е случило, няма какво да се направи. Било е писано да загубим финала ", показа още Стоичков.

" След Световното състезание в Съединени американски щати се обаждах няколко пъти на Ромарио, с цел да го накарам да се върне. Един ден с Йохан се скараха доста съществено. Ромарио се обърна към него и му сподели: " Аз съм международен първенец, а ти не си ". Това преля чашата ", разкри именитият нападател на каталунците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР