Топ компании по света, сред които Google и Goldman Sachs,

...
Топ компании по света, сред които Google и Goldman Sachs,
Коментари Харесай

Гатанката за 100-те шапки на Google към кандидати за работа

Топ компании по света, измежду които Гугъл и Goldman Sachs, постоянно употребяват гатанки и комплицирани задания на изявленията за работа, с цел да изпитват креативния метод в мисленето на претендентите, математическите им и логичен разсъждения. Често хората остават сюрпризирани, от време на време споделят особените и комплицирани въпроси, които са им били заложени.

Една от известните комплицирани задания, задавани от Гугъл на претенденти за работа с логическо мислене, е гатанката за 100-те шапки. Много от хората са се затруднили да намерят решение, само че изкуственият разсъдък на Гугъл е успявал. Мислите ли че можете да се справите? Ето каква е тя:

100 пандизчии са подредени в колона от екзекутор, който е сложил алена шапка или синя шапка на главата на всеки от тях. Затворниците могат да видят шапките на хората, подредени пред тях, само че не може да гледат обратно към шапките на тези зад тях, и не може да видят своята, не знаят какъв цвят е тя. Започвайки от най-задната част на колоната, екзекуторът пита последния пандизчия какъв цвят е шапката му. Затворникът би трябвало да отговори вярно, другояче ще почине. Ще почине " безшумно и неотложно " (това значи, че останалите няма да успят да схванат дали е споделил верния или неверния отговор). Нощта преди да се наредят, екзекуторът разрешил на затворниците  да се срещнат, с цел да обсъдят и набележат тактика, която да им помогне да оцелеят.

Можете ли да измислите тактика или решение, тъй че да спасите живота на допустимо най-вече пандизчии? Помислете.

Решение:

Още любопитни текстове и настоящи вести четете на Мениджър NEWS.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР