Топ Гън: Маверик се оказа огромен успех за Том Круз,

...
Топ Гън: Маверик се оказа огромен успех за Том Круз,
Коментари Харесай

Диалогът на Вал Килмър в Топ Гън: Маверик е изцяло с изкуствен интелект, тъй като той вече не може да говори

Топ Гън: Маверик се оказа голям триумф за Том Круз , Paramount Pictures и всички участници. Ако към този момент сте гледали кино лентата, евентуално ще се съгласите с множеството от нас, че той е доста положително продължение на истинския филм от 1986 година Това, което може би не знаете, е, че гласът на Вал Килмър във кино лентата в действителност е оживял благодарение на гласов изкуствен интелект.

 

Когато през 1986 година излиза истинският " Топ Гън ", химията сред Вал Килмър и Том Круз като Айсмен и Маверик на екрана незабавно става шлагер. Връщането към тази история без Айсмен на Килмър щеше да бъде разочароващо за доста почитатели, а даже и за самия Килмър.

След доста сложна борба с рака на гърлото, която в последна сметка го лишава от огромна част от гласа му, опцията Килмър да се завърне в ролята на Айсмен може да е изглеждала невъзможна. Но с помощта на специфична стратегия за гласов изкуствен интелект Килмър съумява да се върне към ролята си и да се срещне със остарелия си другар Маверик. Гласът на Вал Килмър в " Топ Гън: Маверик " в действителност е основан от изкуствен интелект.

 

Компанията Sonantic е създала гласовия изкуствен интелект, който Килмър употребява. Научи се да имитира гласа на Килмър, в това число емблематичния метод, по който той приказва. Резултатът е поразително и ненапълно необичайно преобразяване, което като че ли може да е излязло от самия артист.

Разбира се, както при всеки гласов изкуствен интелект, и тук има способи да се разбере, че не приказва човешки глас. Въпреки това, когато става дума за фонов звук, основателите на кино лентата са съумели да озвучат гласа на Килмър. Това им разрешава да вдъхнат живот на гласа му във кино лентата.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР