„Топ Гън: Маверик“ може да бъде забранен от властите в

...
„Топ Гън: Маверик“ може да бъде забранен от властите в
Коментари Харесай

Китай може да забрани новия „Топ Гън“

„ Топ Гън: Маверик “ може да бъде неразрешен от управляващите в Китай поради решението на продуцентите да върнат тайванското знаме на гърба на якето на Том Круз в новия блокбъстър, предава Дарик.

В истинската класика от 1986 година лейтенант Пит „ Маверик “ Мичъл носи кожено яке с кръпки на гърба, с които са маркирани боевете, в които влиза татко му като боен водач в Япония и Тайван през 1963-1964 година

Когато филмовият откъс на дълго чаканото продължение беше пуснат през 2019 година, флаговете на двете страни бяха отстранени от прословутото яке, защото Холивуд държи на китайския пазар, който от дълго време е източник на обилни доходи от филми, отбелязва " DailyMail ".



Имаше спекулации, че решението по тази причина е било повлияно от китайския кино дистрибутор и продуцентска компания Tencent Pictures, който е трябвало да взе участие в продуцирането на авиационната кино драма. Когато обаче лентата беше пусната по кината предходната седмица, почитателите с интерес означиха, че тайванското знаме още веднъж е на гърба на Маверик, като в една сцена даже има кадър от непосредствен проект. Възможно е това да е тип възмездие поради отхвърли на Tencent Pictures да финансират отчасти кино лентата.

Хо Сиу Бън, кино критик, основан в Хонконг, сподели пред VICE World News: „ Това е невиждано. Големите кино студия в никакъв случай не са се срамували да се поддават на китайския пазар.

По време на премиерната прожекция на „ Топ Гън: Маверик “ в Тайван публиката е избухнала в овации, виждайки знамето върху якето на Том Круз, пишат локални медии. Докато феновете в Китай не са били удовлетворени от видяното.

Китай не признава Тайван като самостоятелна нация и претендира, че самоуправляващият се остров е част от неговата територия. След съветската инвазия в Украйна, Съединени американски щати са обезпокоени, че случката може да се повтори на азиатска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР