Топ дивизиите в германския баскетбол, хандбал, хокей на лед и

...
Топ дивизиите в германския баскетбол, хандбал, хокей на лед и
Коментари Харесай

Германия подпомага спортните клубове с 200 милиона

Топ дивизиите в немския баскетбол, хандбал, хокей на лед и волейбол, плюс футболната Трета лига, могат да чакат държавни средства от 200 милиона евро, с цел да им оказват помощ в коронавирусната рецесия.

Политикът на Християндемократите Франк Стефел съобщи пред "ДПА ", че работна група от ръководещата коалиция реализира съглашение. Спешният пакет би трябвало да премине през долната камара на Народното събрание в четвъртък. "Имам огромна вяра, че в множеството лиги всички клубове ще оцелеят през идващия сезон при сложни условия и че няма да бъдем изправени пред банкрути ", съобщи Стефел.

Клубовете в първите две дивизии на баскетбол, хандбал, хокей на лед и волейбол би трябвало да възстановят 80 на 100 от чистия им приход от продажбата на билети сред април и декември 2020 година, с цел да им оказват помощ - до най-много 800 000 евро на клуб. Футболните клубове от Трета дивизия и другите четири спорта са наранени от рецесията, защото не могат да генерират огромни доходи от телевизия като първите две футболни лиги.

Баскетболът и футболната Трета лига ще приключват своя сезон без почитатели, до момента в който останалите три спорта завършиха надпреварите си. Малко евентуално е почитателите да бъдат позволени, когато новите акции стартират през есента, а Стефел не изключи, че може да са нужни повече средства. "Ако към момента има огромни ограничавания в шампионата през втората половина на сезона, което за жалост допускам - ще би трябвало да приказваме дали средствата би трябвало да бъдат увеличени ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР