Топ дипломатът на САЩ в Украйна Уилям Тейлър заяви, че

...
Топ дипломатът на САЩ в Украйна Уилям Тейлър заяви, че
Коментари Харесай

Уилям Тейлър пред Конгреса: Тръмп повече го е грижа да се разследва Байдън от Украйна

Топ дипломатът на Съединени американски щати в Украйна Уилям Тейлър съобщи, че посланикът на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Съндланд е споделил пред член на екипа му през юли, че президентът Доналд Тръмп го е грижа повече за следствие против някогашния вицепрезидент Джо Байдън от Украйна, осведоми The Hill.

Тейлър разказа диалога по време на почналото през днешния ден първо обществено чуване в Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Съединени американски щати, което е обвързвано с процедурата по импийчмънт против президента Доналд Тръмп.
 Започна първото обществено чуване за импийчмънт на Тръмп Обновена
Започна първото обществено чуване за импийчмънт на Тръмп

Републиканците в комисията сложиха лозунги в залата

Според Тейлър диалогът се е провел на 26 юли, ден след телефонен диалог сред Тръмп и украинския водач Владимир Зеленски, по време на който американският водач е повдигнал тематиката да се проверява интервенция на изборите през 2016 година и фамилията на Байдън.

" Посланик Гордън Съндланд се обади на президента Тръмп и го уведоми за срещите си в Киев. Член на моя екип е чул президента Тръмп да пита дипломат Съндланд по телефона за " следствията ", прочете Тейлър писмените си показания.

" Посланик Съндланд сподели на президента Тръмп, че украинците са подготвени да стартират . След диалога с президента Тръмп служителят от моя екип е попитал дипломат Съндланд какво мисли президентът Тръмп за Украйна. Посланик Съндланд отговори, че президентът Тръмп го е грижа повече за следствията против Байдън , за което (адвокатът на Тръмп, Руди) Джулиани натиска ", продължи Тейлър.

BILL TAYLOR says his aide heard TRUMP on the phone ask GORDON SONDLAND about Ukrainian investigations one day after TRUMP’s July 25 Ukraine call.

SONDLAND said the Ukrainians “were ready to move forward ” and told the aide TRUMP “cares more about the investigations of BIDEN. " pic.twitter.com/xQwDbIMvUx
— JM Rieger (@RiegerReport) 13 ноември 2019 година
Посланикът на Съединени американски щати в Украйна разкри още, че Съндланд е направил мненията след среща с топ консултант на Владимир Зеленски в Украйна, а точно Андрей Ермак.

Съндланд, който даде показания пред комисии при закрити врата преди Тейлър, е декларирал, че е споделил пред Ермак по време на среща на 1 септември, че помощта за Украйна евентуално няма да бъде отпусната, до момента в който Киев не направи обществено послание за следствия, свързани с изборната интервенция през 2016 година и връзките на Хънтър Байдън с украинската енергийна компания " Бурисма ".

Тейлър и Джордж Кент, почитан представител на Държавния департамент, дават показания през днешния ден като част от първото чуване в Конгреса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР