Топ бодибилдърите съветват, че извайването на атлетично тяло е 30%

...
Топ бодибилдърите съветват, че извайването на атлетично тяло е 30%
Коментари Харесай

Фитнес без месо

Топ бодибилдърите поучават, че извайването на атлетично тяло е 30% тренировки и 70% хранене. Месото е измежду най-важните храни за тях, защото е доста богат източник на скъпи протеини, витамини и детайли, които е мъчно да си набавим в негово неявяване. Но не и невероятно.

Веганите изрично потвърждават, че месото и мускулите не са неразривно свързани, стига човек да е подготвен да отделя повече време и внимание на избора си на храна.

 Снимка 315908

В отсъствието на месни артикули веганите залагат на растителни протеини и на храни като киноа, тофу и разнообразни масла от ядки.

 Защо фъстъченото масло е супер храна
Защо фъстъченото масло е супер храна

Висока хранителна стойност и многочислени изгоди за организма

Ядките и зърнено-бобовите храни (боб, леща, нахут, соя и грах) са главен източник на протеин веган бодибилдърите, който съпътства съвсем всяко ядене. Тези храни съдържат и високи равнища на цинк и желязо - основни при възстановителните процеси в тялото, и участват в огромни количества в месото.

 Снимка 335028

Различните типове семена (от сорта на лен, коноп и чия) също са неизменим миг от веган фитнес диетата и още един страховит метод за набиране на качествени протеини и фибри.

 Снимка 304418

Тук е моментът да споменем и спанака, като най-хубав другар на веган бодибилдъра - източник на калций, магнезий, протеин и няколко типа витамини. Всички зелени салати, за които се сещате, също са добре пристигнали, а зелето, карфиолът и броколите са отличен избор, в случай че салатите и ядките не ни засищат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР