Топ адвокатът Константин Симеонов, който е защитник на Цветан Василев

...
Топ адвокатът Константин Симеонов, който е защитник на Цветан Василев
Коментари Харесай

Цветан Василев разгневи съдия Виржиния Петрова от спецсъда с декларация по мега делото "КТБ"! Банкерът иска да го изслушат

Топ юристът Константин Симеонов, който е бранител на Цветан Василев по мега делото за " КТБ ", изиска отказ на правосъдния състав и се аргументира по време на днешното съвещание. Освен отхвърли забегналия в Белград някогашен банкер да бъде изслушан, отбраната ан 17-те обвинени не е получила отговор на голям брой претенции за показване на доказателства и опцията да продължи с разпит на основния очевидец на прокуратурата - Бисер Лазов.

В началото на днешното съвещание по „ делото КТБ “ бе прочетена декларация на Цветан Василев, в която за следващ път изиска от съда да му даде опция да бъде изслушан за първи път от началото на правосъдния развой. Бившият банкер настоя да бъдат зачетени правата му, обезпечени от българското законодателство както и до идващото съвещание съдът да се произнесе по всички направени от отбраната претенции, написа frognews.bg. Василев упорства съдът да позволи задаването на писмени въпроси или разяснения към разпита на очевидци от негова страна на всяко последващо съвещание.

„ В случай, че съдът не постанови тези решения на съвещанието си на 2.07. 2020 година, актуалната писмена декларация да се смята за искане на отказ на арбитър Виржиния Петрова и правосъдните заседатели по член 274 и по отношение на член 29, ал 2 от Наказателно-процесуален кодекс ”, се споделя е декларацията, под която стои името на Цветан Василев.

Декларацията разгневи арбитър Виржиния Петрова, тъй като по думите й никой не може да й се меси и да слага периоди за изговаряне по претенции. Тя попита дали би трябвало да приема декларацията на главния обвинена като искане за отказ. Адв. Симеонов изиска думата и съобщи, че той прави искане за отказ на съда. Според юриста дейностите на магистратите са предубедени, позволяват нарушениея на процесуалните правила и са заинтригувани от изхода на делото. 

Това накара арбитър Петрова да приключи дефинитивно съвещанието с заявката, че по това искане ще се произнесе в идващото съвещание, което е планувано за идната седмица, на 8 юли.

Симеонов изясни, че е бил в Белград и се срещал с Василев във връзка отхвърли на съда да разпита Василев. „ Нашата позиция е безапелационна, че недопускането на негов разпит, изключително в правосъдната фаза, е жестоко нарушение на процеса и на неговото право на отбрана, и неговото право да дава пояснения по всяко едно време на процеса ", уточни юристът пред медиите.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК ЦЯЛОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР