Топ 1% от най-богатите домакинства в САЩ се радват на

...
Топ 1% от най-богатите домакинства в САЩ се радват на
Коментари Харесай

Най-богатите 1% в САЩ са близо да изпреварят цялата средна класа

Топ 1% от най-богатите семейства в Съединени американски щати се радват на голяма възвращаемост на тържищата през последното десетилетие. Сега те управляват повече от половината от цената на публичните и частните компании в страната .

Това регистрира " Блумбърг ", базирайки се на данни на Федералния запас.

Американският хайлайф държи още по-голямо парче от тортата , отбелязва медията.

Най-богатите в Съединените щати държат 35,4 трилиона $ активи през второто тримесечие на 2019 година или с 1,5 трилиона по-малко от 36,9 трилиона $, които държат десетки милиони американци, представляващи от 50% до 90% от всички американци - междинната класа и горната граница на междинната класа.

Топ 1% от най-богатите в Съединени американски щати са усили активите си с 650 милиарда $ през втората четвърт на 2019 година , до момента в който междинната класа регистрира 210 милиарда $ облага.

Към момента тези американци (между 90 и 99%), които са заможни, само че не влизат в групата на супербогатите, към момента управляват най-големия дял от благосъстоянието - 42,6 трилиона $ активи.

Най-бедните - под 50% от американците - държат едвам 6,1 на 100 от всички активи в Съединени американски щати и имат 35,7 на 100 от всички отговорности.

Възрастта също играе роля за насъбраното благосъстояние . Някои младежи се присмиват на по-възрастните американци, че са надалеч от действителността, само че по този начин наречените бейби бумърс, родени сред Втората международна война и 1964 година, може последни да се смеят. Тяхното благосъстояние е 11 пъти по-голямо от това на Поколение Y (известно също като Милениали) през втората четвърт на тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР