Тонове боклуци са натрупани само на метри от железопътната линия,

...
Тонове боклуци са натрупани само на метри от железопътната линия,
Коментари Харесай

Тонове боклуци застрашават жп линията София-Перник

Тонове отпадъци са насъбрани единствено на метри от железопътната линия, която минава през софийските квартали " Горна баня " и " Факултета " , осведоми bTV, базирайки се на зрителски сигнал.

" Това виждат през прозорците всички пасажери във влака Перник-София, минути след напускането на гара " Горна баня ". Боклуците са тук с години и никой не почиства мястото ", твърди фенът, изпратил сигнала.
 ЖП линията София - Перник тъне в отпадъци край
ЖП линията София - Перник тъне в отпадъци край " Факултета "

От столичния инспекторат настояват, че кофите за боклук се усилват

Пред медията инж. Първан Рахталиев от НКЖИ съобщи, че Националната компания за железопътна инфраструктура (НКЖИ) всекидневно хвърля труд, средства и време за обезпечаване габарита на стоманения път. " Случвало се е влакът да стопира поради отпадъци на линията, опцията и рискът да се възпламени сметището са големи ", сподели Рахталиев.

По думите му през последните 12 години НКЖИ е похарчила над 6,5 млн. лв. за ремонт и разчистване на тази права . " Имали сме пет огромни почиствания с машинизация и огромна организация. Изхвърлят се и железни боклуци, контейнери цялостни с отпадък се бутат на пътя ", уточни още той.

Кметът на регион " Красна поляна " - Иван Чакъров изясни, че мястото е почистено главно преди година и половина.

След всяко почистване за месец - два нещата се утежняват, а след още месец - два все едно не е чистено , обясниха Иван Чакъров и инж. Първан Рахталиев.

Те са безапелационни, че решението е в построяването на защитна стена по цялата линия. За част от релсовия път към този момент има построено такова защитно оборудване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР