Тонове бисквити, солети, кашкавал, кренвирши и хиляди литри безалкохолни напитки,

...
Тонове бисквити, солети, кашкавал, кренвирши и хиляди литри безалкохолни напитки,
Коментари Харесай

От детски градини и училища са иззети тонове забранена за продажба там храна

Тонове бисквити, солети, кашкавал, кренвирши и хиляди литри безалкохолни питиета, които не би трябвало да се оферират лавки и столове на детски градини и учебни заведения, са конфискувани и ориентирани за заличаване, оповестиха от Българската организация по сигурност нахраните в сряда.

Тя е проверила 2462 кухненски блока към детски градини и учебни заведения, училищен бюфети и столове в цялата страна от 24 септември до 11 октомври. Издадени са 20 акта за административно нарушаване и 191 наставления.

Възбранени и ориентирани за заличаване са 13 305 кг бисквити, солети и халва с вложени палмови и кокосови мазнини, 13 660 кг кашкавал, 4 кг брашно, 6544 кг кренвирши, които не са създадени по одобрен стандарт. 4977 л безалкохолни питиета и 2310 л айрян със сол също ще бъдат унищожени, защото не са позволени за предложение в детски градини и учебни заведения.

По сигнали на родители и консуматори са тествани и учебни столове и лавки, обекти вид " кухни майки " в градовете Бургас, Кюстендил, Пловдив и София-град. В учебни бюфети на територията Кюстендил и София е открито предложение на чипс с разнообразни усети, соленки, бисквити и кексчета, които не подхождат на разпоредба на земеделския министър с условията към храните в учебни заведения и детски заведения.

От организацията показват, че са открити 57 опаковани храни, за които са издадени наставления за прекъсването им от продажба и за осъществяване на образование на личния състав за прецизно съблюдаване на наредбата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР