Тони Тодоров“ ООД, гр. Перник, ще добива строителни материали -

...
Тони Тодоров“ ООД, гр. Перник, ще добива строителни материали -
Коментари Харесай

Над 500 000 лв. ще бъдат вложени в добив на варовици от находище „Кубрат“

„ Тони Тодоров “ ООД, гр. Перник, ще добива строителни материали - варовици, от находище „ Кубрат “, ситуирано в землището на с. Муселиево, област Плевен. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание, с което сдружението е несъмнено за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 35 години, като през този интервал „ Тони Тодоров " ООД ще вложи над 500 хиляди лева за добива. Очакваните концесионни заплащания за целия интервал на контракта надвишават 800 хиляди лева В сходство с условията на Закона за подземните благосъстояния приходите от тях постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност - в тази ситуация това е община Никопол.
Шуменското сдружение „ Барс “ АД ще добива строителни материали - варовици, от находище „ Ламбурлука ", ситуирано в землището на с. Веселиново, община Смядово, област Шумен. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание, с което компанията е избрана за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 21 години. През този интервал концесионерът ще вложи към 50 хиляди лева за добива. Очакваните концесионни заплащания за целия интервал на контракта ще надвишават 450 хиляди лева без Данък добавена стойност. По закон тези суми постъпват в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност - в тази ситуация това е община Смядово.
„ Сити Строй-МГ “ ООД, гр. Момчилград ще изследва строителни материали в повърхност " Дюлевото ", ситуирана в землището на с. Загорско, обл. Кърджали. Разрешението за изследване се дава за 1 година. За този период титулярят ще вложи най-малко 24 хиляди лева в проучвателните действия.
„ Хемус-М " АД ще изследва скалнооблицовъчни материали в повърхност „ Бели брод ", ситуирана в землището на едноименното село в област Монтана. Разрешението за изследване се дава за период от две години, като за това време сдружението ще вложи най-малко 57 хиляди лева в проучвателните действия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР