Тони Надал смята, че Каспър Рууд със сигурност ще се

...
Тони Надал смята, че Каспър Рууд със сигурност ще се
Коментари Харесай

Тони Надал: Когато Рууд дойде в академията, бекхендът му беше лош


Тони Надал счита, че Каспър Рууд сигурно ще се изкачи до лидерската позиция в ранглистата в избран миг от кариерата си. Норвежецът, който е ученик на Rafa Nadal Academy, изигра най-силния си сезон досега, като завоюва три трофеи и доближи до два финала на Големия шлем. В изявление за Eurosport Чичо Тони разяснява мача сред Рууд и Рафаел Надал на Финалите на ATP.

„ Помня, че когато Каспър пристигна в академията за пръв път, бекхендът му беше неприятен, тъй като, според мен, работата му с краката не беше добра. Сега тази част от играта му е на доста по-високо равнище, само че тогава му споделих, че би трябвало да промени нещо и да постави съществени старания в тази тенденция. Каспър се отнесе доста съществено към това и резултатът е забележим “ – сподели дългогодишният треньор на Рафаел Надал.

„ Рууд прогресира с всяка минала година. Когато дойде в академията, даже не мечтаеше един ден да бъде №2 в света. Сега обаче, откакто съм гледал толкоз доста негови мачове, мога да съобщи, че съгласно мен той има всички качества да бъде най-хубавия в света. В тениса, както и в живота, най-важното е непрестанно да се усъвършенстваш и Каспър прави тъкмо това. Той е доста спокоен на корта и това оказва положително въздействие върху качеството на ударите му “ – добави испанският експерт.

Относно успеха на Рафаел Надал във вчерашняи мач сред него и Рууд, Чичо Тони сподели „ Рафа се показа добре. За него тази победа беше доста значима, защото нямаше опция да се приготви добре за шампионата. Ситуацията беше доста комплицирана за Рафаел. В такива моменти е по-лесно да играеш на шампионатите от Големия шлем, защото тям рядко срещаш рискови съперници в първите два или три мача. Ако преминеш първата седмица, във втората към този момент си навлязъл в темп и имаш действителен късмет да спечелиш купата “.

„ На Финалите обаче е напълно друго, защото тук играеш против един от най-хубавите още в първия си мач. Това доста усложнява нещата. Ще дам образец с Australian Open. Тогава Рафаел не игра изключително добре в първите три мача, само че по-късно последователно подвигна равнището. На Финалите обаче е невероятно да се случи нещо сходно “ – приключи Надал.

На полуфиналите в Торино Рууд ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, който ще реши второто място в Червената група.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР