Тони Надал - определян като най-успешния тенис треньор в историята

...
Тони Надал - определян като най-успешния тенис треньор в историята
Коментари Харесай

И легендарният Тони Надал идва в България

Тони Надал - определян като най-успешния тенис треньор в историята поради извоюваните 16 трофеи от "Големия шлем " с Рафаел Надал, идва в България по покана на Българската федерация по тенис и ще бъде дипломат на Sofia Open 2019! Директор на шампионата е различен доста прочут чичо - Горан Джокович.

Чичото на Рафа Надал и негов някогашен треньор поддържа шампионата от сериите АТР 250 и ще способства за главната задача Sofia Open - още повече български деца да се възпламенят по тениса и да преследват фантазиите си на корта.

Именитият испански експерт е треньор на Рафа Надал от 1990 до 2017 година Като треньор взе участие в извоюването на общо 75 трофеи на сингъл и още 11 трофеи на двойки. Именно Тони Надал извежда Рафа до кариерен Златен Шлем. Заедно двамата имат трофеи на Откритото състезание на Австралия (2009), "Ролан Гарос " (2005-2008, 2010-2014, 2017-2018), "Уимбълдън " (2008, 2010) и Откритото състезание на Съединени американски щати (2010, 2013, 2017). През 2008 година чичо Тони извежда племенника си и до златен олимпийски орден на игрите в Пекин на сингъл, а през 2016 година в Рио до Жанейро и до подобен на двойки. Заедно двамата са достигнали до зашеметяващите 30 трофеи от шампионати от сериите "Мастърс 1000 ".

Тони Надал има двама братя - легендата на футболния "Барселона " Мигел Анхел Надал и Себастиан, бащата на Рафа. Антонио Надал е роден на 27 февруари 1961 година в Манакор. Като дете тренира футбол, плуване и тенис на маса. На 14 година става първият от семейството, който стартира да играе тенис. А това след това предопределя и развиването на феномена Рафа Надал. Тони Надал взема решение да се развива в треньорството, става квалифициран треньор, стартира да менажира тенис клуба в Манакор, като учи студенти. Така стартира да тренира и своя племенник. Именно чичо Тони възпламенява Рафаел по тениса, когато Рафа е едвам тригодишен. Антонио е и индивидът, който учи Рафа да играе с лявата ръка, макар че геният не е левичар.

В България като дипломат на Sofia Open идва индивидът, решил да тренира младия Рафаел на по-обикновени кортове и със остарели тенис топки, с цел да покаже на племенника си, че не оборудването дефинира печелиш или губиш. Треньорът, шлифовал до съвършенство един от най-ценните диаманти в историята на тениса.

В петък (18 януари) от 17 часа в зала "София " в Борисовата градина Тони Надал ще организира подготвителна сесия с български деца. Всички гении, трениращи тенис, и всички деца, които имат предпочитание да се допрян до най-титулувания тенис треньор в историята, ще получат тази изключителна опция, с помощта на визитата на Тони Надал поради Sofia Open. Достъпът на деца, родители и почитатели за специфичната среща с Тони Надал в зала "София " е свободен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР