Тони Надал: Контузиите спряха Дел Потро от това да стане

...
Тони Надал: Контузиите спряха Дел Потро от това да стане
Коментари Харесай

Тони Надал: Контузиите спряха Дел Потро от това да стане номер 1 в света

Тони Надал: Контузиите стопираха Дел Потро от това да стане номер 1 в света
Бившият треньор на международния номер 1 Рафаел Надал Тони Надал показа за испанското издание,,El Pais ”, че само контузиите са спрели Хуан Мартин дел Потро от постигане на номер 1 в ранглистата при мъжете. 29-годишният тенисист победи точно испанеца на полуфиналите на Ю Ес Оупън тази година, само че загуби на финала от бъдещия първенец Новак Джокович.

,,За първи път видяхме Хуан Мартин дел Потро при първото или второто присъединяване на племенника ми на Ролан Гарос. Аржентинецът беше младеж по това време и някои хора допуснаха, че упражняваме с него. Когато подготвителната сесия завърши, двамата с Рафаел бяхме съгласни, че в близко бъдеще той ще се трансформира в един от най-хубавите тенисисти в света. Независимо от това, че той беше доста млад и с още работа за извършване най-много върху сервиса си, който за височината му не беше особена опасност за съперниците на корта – ние видяхме нещо, което е присъщо за най-хубавите тенисисти – беше доста мъчно да направиш завършващ удар против него и при дълга замяна от дъното на корта той имаше способността да осъществя уинър “.

Дел Потро завоюва Ю Ес Оупън през 2009 година, побеждавайки на финала Роджър Федерер в пет сета. Аржентинецът се изкачи до номер 4 в международната класация и тъкмо когато имаше опция да нападна върха се появиха проблемите му с лявата китка. След завръщането си, обаче, 29-годишният тенисист доближи до третата позиция в международната класация и до нов край в Ню Йорк, който загуби, само че той сподели, че Тони Надал е бил прав – неговият форхенд е един от най-хубавите в мъжкия тенис, а контролът му върху топката е необикновен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР