Тони Надал или чичо Тони – чичото на Рафаел Надал,

...
Тони Надал или чичо Тони – чичото на Рафаел Надал,
Коментари Харесай

Чичото на Надал пред NOVA: Отнасях се строго с Рафа, но беше удоволствие да го тренирам

Тони Надал или чичо Тони – чичото на Рафаел Надал, е определян като най-успешния тенис треньор в историята поради извоюваните 16 трофеи от " Големия шлем " със популярния си племенник. Той е в България за шампионата Sofia Open 2019 и даде изявление за.

 
В диалога той признава, че постоянно е вярвал в качествата на Рафа и разкрива любопитни детайлности към работата си с него. Казва, че постоянно му се е карал. „ Понякога треньорството ми липсва доста. Имах опцията да упражнявам един от най-хубавите. Но сега съм в неговата академия и се занимавам с децата. Докато бях треньор на Надал, не взимах пари за това. За мен беше наслаждение ”, споделя Тони Надал.
 
Той разяснява и играта на българската ракета номер 1 Григор Димитров. „ Нещо напълно малко му би трябвало, с цел да стъпи на международния връх. Трябва да е доста мощен душевен. Понякога краката му са прекомерно разкрачени. Така мъчно се предава мощ на топката. Има страхотни качества. Характерът обаче също би трябвало да се тренира ", безапелационен е Надал.

 
Той споделя, че не е подготвен да се заема с тренирането на различен огромен състезател. „ Днес е доста мъчно да тренираш младите. Трябва да им казваш единствено положителни неща. В академията, в случай че кажа на някой, че не е добър, ще пристигна някой ядосан татко и иска ми се скара. Докато на Рафа можех да кажа единствено истината. И по тази причина бяхме толкоз мощни ”, споделя огромният треньор.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР