Тони Надал е уверен, че неговият племменик Рафаел ще си

...
Тони Надал е уверен, че неговият племменик Рафаел ще си
Коментари Харесай

Тони Надал: Мисля, че Рафа ще спечели титлата в Австралия


Тони Надал е убеден, че неговият племменик Рафаел ще си тръгне от Мелбърн като първенец на Australian Open. Испанецът доближи до мача за трофея след победа в четири сета над Матео Беретини в днешния полуфинал. След дуела Чичо Тони даде малко изявление за Евроспорт Испания, в което изрази оптимизма си по отношение на устрема на международния №5 да завоюва втората си купа на Откритото състезание на Австралия, която би била рекордна 21-ва от Големия шлем.

„На полуфинала Рафа подсети за най-хубавите години от кариерата си. Мисля, че той ще завоюва втората си купа в Австралия. Рафа показва ужасно равнище против Беретини и в случай че се показа по същия метод и на финала, надали ще има някакви проблеми. Евентуалните усложнения за него биха се появили в случай че мачът се проточи прекомерно дълго, защото той не натрупа кой знае какъв брой игрова процедура преди Australian Open и не бе в най-хубавата си форма при започване на турнира“ – разяснява някогашният треньор на Матадора.

Надал завоюва купата на Откритото състезание на Австралия през 2009 година, само че по-късно записа четири изгубени финала в Мелбърн. В неделната борба за трофея рекордьорът по трофеи от Ролан Гарос ще се изправи против Даниил Медведев, който за втора поредна година е на край на Australian Open и се стреми към втора поредна купа от Големия шлем.

Двамата се изправиха един против различен и на финала на US Open през 2019 година, където испанецът победи със 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4. До момента салдото от дуелите посред им е 3-1 в интерес на Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР