Тони Хол ще се оттегли като генерален директор на Би

...
Тони Хол ще се оттегли като генерален директор на Би
Коментари Харесай

Генералният директор на Би Би Си се оттегля през лятото

Тони Хол ще се отдръпна като общоприет шеф на Би Би Си през това лятото след седем година отпред, с цел да даде поста си на нов човек, който ще договаря с държавното управление за бъдещето на английския радио и ефирен оператор, уточни в понеделник самият Хол.

Британският обществен оператор ще би трябвало да контракти нова харта с държавното управление до 2027 година, като преди този момент направи средносрочен обзор през 2022 година.

Тони Хол, който беше назначен за общоприет шеф през 2012 година, уточни че един началник на медията би трябвало да следи и двата стадия на договарянията.

" Правилно е Би Би Си да има един водач, който да води медията през двата стадия ", означи 68-годишният Хол в имейл до чиновниците. " След като страната ни влиза в идващия исторически интервал, тя се нуждае от мощна медия в лицето на Би Би Си, от Би Би Си, която може да отбрани творчеството на нацията у нас и в чужбина и да изиграе своята роля за обединяването на Англия ".

Би Би Си е един от главните снабдители на вести във Англия, както и най-големият ефирен и радио оператор и съставлява гласът на Обединеното кралство пред милиони фенове и слушатели по целия свят.

Тони Хол, който преди този момент беше началник на Кралската опера, имаше за задача да възвърне публичното доверие в медийната корпорация след исторически скандал за полова корист. Той обаче се оказва в конфликт с държавното управление по отношение на финансирането, а самата Би Би Си се изправи против обвинявания в политически пристрастия както от страна на държавното управление, по този начин и от опозиционната Лейбъристка партия.

В изказването си в понеделник генералният шеф отбрани Би Би Си, заявявайки, че " нейните полезности в никакъв случай не са били по-важни за обществото, в което живеем ". " В ера на подправени вести ние оставаме като златен стандарт на безпристрастност и истина. За тази страна е скъпо какво е и какво съставлява Би Би Си ".

Медията се финансира чрез лицензионна годишна такса от 154,50 паунда за всички семейства, гледащи телевизия, и има централно наличие в културния живот на Англия, като неговото телевизионно, радио и онлайн наличие доближава до 92% от английското население.

Преди време обаче министър председателят Борис Джонсън сложи въпроса дали Би Би Си би трябвало да продължава да се финансира чрез годишна такса, плащана от всички семейства, без значение от това до каква степен те употребяват услугите на медийната корпорация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР