Тони Димитрова - една от най-обичаните звезди на поп сцената

...
Тони Димитрова - една от най-обичаните звезди на поп сцената
Коментари Харесай

Тони Димитрова пред ПИК за подкрепата си към проф. Герджиков: Той е моят избор, защото се нагледах на агресия! Родината ни отива към дъното

Тони Димитрова - една от най-обичаните звезди на поп сцената у нас, е измежду знаковите персони от Бургас, които се оповестиха в поддръжка на кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков-Невяна Митева. В Иницитавния комитет от бургаски интелектуалци са още композиторът Стефан Диомов, артистът Юрий Ангелов, художникът Живко Иванов, дългогодишният публицист и сегашен зам.-кмет Диана Саватева, академични преподаватели и уважавани лекари...

Репортер на ПИК се свърза с изпълнителката на десетки шлагери, която нееднократно е доказвала, че е измежду будните българи, милеещи за благоденствието на родината си:

- Г-жо Димитрова, какво ви накара да се включите в Инициативния комитет, издигнал проф. Атастас Герджиков за президент?
свързани новини147187на 02.11.2021131395на 26.10.2021
- Не се познаваме персонално с проф. Герджиков. Реших да се включа в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата му, тъй като от година и нещо се нагледах на експанзия и привопоставяне. Все отново съм човек на години, мога да преценям и давам отговор за избора си. Когато имаш избор, за какво да не го направиш. Не очаквайте да наплюя никого от останалите кандидат-президенти. Все отново съм културен човек. Но ще ви кажа следното... Думата " обединител " се изтърка от приложимост. За мен е значимо страната да попадне в ръцете на човек-събирач. Ако проф. Герджиков успее, ще му бъда признателна. Той е моят избор...

- Следите ли политическия живот в страната?
свързани новини39824на 29.10.2021
- Следя го и съм все по-объркана. Вместо да поумняваме, ставаме настървени, караме се за политика, караме се за ваксини... Тъжна картинка. Някои са по-войнствени и не ги поддържам. Държавата ти, родината ти отива на дъното във всяко едно отношение, не може да се държиш войнствено.

- Кого визирате?

- Визирам всички т.нар политици, които скачат в телевизионните студиа, вършат панаири. Понякога се срамя. Псувам ги на разум. Не мога да допускам възрастни хора, сякаш са умни, а то е едно грубо храчене и отказване. Все отново съм човек, който има взор върху нещата. Минаха толкоз държавни управления, знам кой какво свърши, за какво не си го признаем?

- Оптимист ли сте, че страната ни ще изплува от политическата рецесия, в която се намира сега?

- В живота си постоянно съм била оптимист, само че към този момент не знам какво да мисля, тъй като всичко е в името и единствено на това да се доберат до властта... Миналата година, когато пандемията стартира, помните ли какво отказване беше, по какъв начин плюеха щабове, и то на високо равнище... По същото време по света държавните управления се мобилизариха. Вие видяхте ли такова опълчване в Европа?!?

Ние станахме за смях, дори не за смях - ние станахме жалки в очите на европейците. Как не поумняхме малко?!?... Това е типичният български нрав. Някой се появи от някъде, каже няколко подправени думи... Много постоянно ги пипвам, не могат да приказват - някои от т.нар нови политици. Другите пък са крайни - наскърбяват, видяха малко власт и нещо откачиха... Жалка картинка, не желая да познавам такива хора, не желая такива хора да са отпред на България.

- Ако не ме лъже паметта, преди години бяхте отказали покана да се кандидатирате за народен представител. И през днешния ден ли сте на това мнение - че политиката не е за вас?

- Аз имам едно тъпо депутатство в локалния парламент...

- Защо тъпо?

- Подлъга ни един човек, тъй като си обичам Бургас. Без мое единодушие ме беше кандидатирал и беше прекомерно късно да се отхвърлям. Когато разбрах кой е индивидът на така наречен партия, това беше най-големият срам в живота ми - да подведа няколко хиляди души да гласоподават, да ме създадат общински консултант. И аз си дадох отказ - един от дребните случаи в бургаския парламент. И още ме е позор... Това ми беше жалкото локално депутатство.

Но, да, истината е, че са ми предложили от една партия, не е огромна. Аз нямам такива стремежи. Депутатството не е лесна работа. Много постоянно инцидентни хора стават депутати, като от тези случайности страда България. Аз нямам работа в Народното събрание. Не ги разбирам тези неща. Все си мисля, че там би трябвало да са съществени, образовани хора и най-много - патриоти.

- На фона на черните върхове в страната ни на болни и умряли от COVID-19, вие ваксинирахте ли се?

- Не съм към момента, аз изкарах вируса. През пролетта имах много антитела. Ще се имунизирам, никога не съм антиваксър. Вярвам на науката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР