Тони Димитрова, DEJA VU, звездни шеф готвачи, кулинарен фест, шедьоври

...
Тони Димитрова, DEJA VU, звездни шеф готвачи, кулинарен фест, шедьоври
Коментари Харесай

Камено се претворява в истински фестивален град за Гергьовденските празници

Тони Димитрова, DEJA VU, звездни началник готвачи, кулинарен фест, шедьоври от захар, велотур, концерт театър и фермерски базар чакат гостите на 5 и 6 май на площада пред Общината

На 5 и 6 май площадът пред постройката на Община Камено ще се преобрази в същински фестивален град с обилие от музикални, кулинарни развлечения, игри, впечатляващи шедьоври от захар и още доста изненади.

На 5 май в центъра на града ще бъде открит огромен фермерски базар с присъединяване на локални производители. Ярка фолклорна стратегия с ТА „ Здравец “, ФК „ Кайлии “ и най-хубавите млади танцьори на школите в цялата община ще съпътстват откриването на двудневния конгрес.

От 19.00 часа на откритата сцена с нови тематични декори, ще излязат любимката на България Тони Димитрова и тримата тенори от „ DEJA VU “.

Много изненади чакат поданици и посетители още сутринта на 6 май, Гергьовден. Празникът на града ще стартира 9.30 часа с обичайния велотур. В него ще се включват близо 70 деца в три възрастови групи. Веднага по-късно в 10.00 часа кметът Жельо Вардунски ще даде формален старт на тържествата, предшествани от водосвет за здраве.

И тази година поданици и посетители на Камено ще се насладят на неповторими ястия с Фестивала на домашната манджа. А специфични посетители ще бъдат реалити звезди и шеф-готвачи. Творецът в захарното изкуство - Златина Луис, с голям брой влиятелни награди от Англия, Валентина Вълкова – Захарчето, победителка в „ Хелс Китчън “ и Махмуд ал Байруми от „ Мастършеф “ ще готвят онлайн. Шедьоврите ще бъдат подложени на сериозна конкуренция от локалните майстори на домашни вкусотии, които също ще показват в шатрите на площада своите кулинарни умения.

Специална роля ще изиграят и дребните и млади посетители на празника. Те ще могат да се включат в атрактивен уъркшоп, дружно с шеф-готвачите.

Пазителите на достоверните традиции от Сдружение с нестопанска цел Каменовски обичаи ще разгорят въглищата в самия център на града, където ще покажат майсторлъка на чевермето и ще подготвят цяло агне за всички посетители. Няма да липсва и Гергьовския курбан за здраве.

Пиршества обаче ще има освен за очите и тялото, а и за душата. В 11.00 часа на откритата сцена ще стартира концерт-спектакълът „ Гергьовден е! “ на режисьора Пламен Каров, със специфичното присъединяване на възпитаници от СУ „ Христо Ботев “ и ТА „ Здравец “.

Фермерският базар ще остане отворен през двата празнични дни за всеки искащ да се допре до качествените артикули на локалните производители.

А тъкмо в 12.00 часа ще стартира раздаването на празничния курбан.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР