Тонгоанецът Пита Тауфатофуа стана първият спортист на страната си, който

...
Тонгоанецът Пита Тауфатофуа стана първият спортист на страната си, който
Коментари Харесай

Тонгоанец с дебют в ските на олимпиада

Тонгоанецът Пита Тауфатофуа стана първият състезател на страната си, който след изява на летни игри, в този момент ще започва и на зимна олимпиада. В Рио 2016 той в шампионата по таекуондо, само че отпадна още на старта. Вниманието на медиите и почитателите островитянинът притегли с появяването си на церемонията по откриването. Тогава той излезе с разголени гърди, демонстрирайки релефно тяло в обичайна тонгоанска поличка. Сега Пита продължава да написа история на страната си, като към този момент е и първият скиор, класирал за „ бяла “ олимпиада в Пьонгчан.

„ След Рио ми трябваше ново предизвикателство и по тази причина избрах най-сложният спорт “, разкрива тонгоанецът.
През декември 2016-а той стартира да се занимава със ски, макар че в никакъв случай преди този момент не е практикувал. А подготовката му включва тренировки на плажа и каране на ролкови кънки по улиците на Бризбейн (Австралия).
И единствено 24 часа преди крайния период, африканецът мина сполучливо последната подготовка в Исландия, като сътвори същинско мъжество. Пристигането му в град Исафьордюр бе забавено с няколко часа поради мощната вихрушка, само че в точния момент, с цел да покрие нормата.

„ Хвърлих голямо предизвикателство към моя организъм –каза 34-годишният Тауфатофуа. – А най-важното е демонстрирах на хората, че щом аз мога значи и те могат. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР