Тонг Фуок Фук от Виетнам показа на целия свят какво

...
Тонг Фуок Фук от Виетнам показа на целия свят какво
Коментари Харесай

Човек с главно „Ч“: мъж спасил стотици бебета от аборт

Тонг Фуок Фук от Виетнам сподели на целия свят какво в действителност значи безкористност. Всичко стартира през 2001 година, когато брачната половинка му забременява.

Фук споделя, че когато брачната половинка му се сблъскала с доста затруднения по време на раждането през 2001 година, той се заклел пред Бог, че в случай че тя и бебето оцелеят, той ще посвети живота си да оказва помощ на другите.

Седейки в коридора на болничното заведение, Тонг забелязал по какъв начин бременни дами влизали в кабинета и го напускали разплакани. И без дете.

Тонг стоял замаян. Той не разбирал по какъв начин можеш да убиеш личното си бебе. Да го убиеш и даже не го погребеш човешки.

Католик по религия, той бил шокиран от това, което видял там и научил: „ Животът на човек е заветен от момента на зачеването. Тези деца, чиито майки са създали аборт, имат душа, те са хора. Но те не се погребват, а се изхвърлят на боклука.

Погребването на ембриони

Ситуацията необикновено докоснала сърцето на Тонг.  Скоро откакто се родило първото му дете със брачната половинка му, Фук почнал да взема останките от ембрионите от клиниката и да ги погребва в задния двор на къщата си.

Първоначално и лекарите, от които той желал ембрионите, и съседите вярвали, че мъжът е полудял. На което мъжът казвал: „ Тези деца не получиха насладата от живота. Всичко, което мога да им дам, е порядъчен гроб. Просто желая всичко да е по-човешко. “

През 2004 година Фук, който работи като строител, купува със спестяванията си имот в подножието на планината Кхон Том, който стартира да употребява за гробище. На гробището са направени над 10 хиляди погребения.

Много от надгробните монументи са украсени с изкуствена роза – алена, розова или жълта. На всяка плоча е датата на погребението и християнското име на детето, като най-често срещаните имена тук са Паоло (Павел) и Мария.

Скритата концепция

Истинската цел на виетнамеца с огромно сърце обаче била напълно друга. Тонг се надявал, че бременните дами, които посещават гробището, към този момент няма да желаят да се отърват от личните си деца.

Идеята била сполучлива: след известно време майки, които заради финансови усложнения не можели да обезпечат бъдеще на детето си, почнали да се обръщат към Тонг за помощ.

Отговорът на мъжа поразил всички до дъното на душата им. Тонг се съгласил да вземе всички деца в потребност в фамилията си. Върху гробищата, изпълнени в миналото с горест и тъга, била издигната къща, трансформирала се в дом за повече от 100 деца.

Съчувствайки на проблемите на другите хора, Тонг се съгласил да върне децата на майките им, когато финансовите и фамилните им компликации останат зад тила.

За да не се бърка в имената на 100-те си осиновени синове и дъщери, Тонг им измисля сладки прякори. Например „ Вин “ (чест) или „ Там “ (сърце). Всички бебета носят както семейството на майка си, по този начин и семейството на Тонг.

„ Ще продължа до последния си мирис “, споделя многодетният татко. „ Надявам се, че децата ми също ще оказват помощ на хората, когато напусна този свят. “ Очите на децата от тези фотоси откровено греят от благополучие. Можем да научим доста от подобен човек!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР