Тонът, с който президента се отнесе към нас днес /б.р.

...
Тонът, с който президента се отнесе към нас днес /б.р.
Коментари Харесай

Георги Свиленски: На консултациите президентът няколко пъти се опита да критикува БСП

Тонът, с който президента се отнесе към нас през днешния ден /б.р. вчера/, в действителност беше малко по-висок и на няколко пъти той се опита да хвърля рецензия върху Българска социалистическа партия.

Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на социалистите Георги Свиленски.

" Аз от първия ден на този длъжностен кабинет споделям, че Българска социалистическа партия беше подложена на рецензия и от президентската институция, и от кабинета. Тази рецензия през днешния ден я чуха всички български жители, като той (Румен Радев - б.р.) споделяше непрестанно " вашият кабинет, вашето държавно управление ". Аз обаче желая да припомня, че това наше държавно управление беше с неговите министри - Асен Василев и Кирил Петков той ги вкара в политиката ".

На въпрос афектирани ли си са Българска социалистическа партия на " Продължаваме промяната ", откакто предходната седмица Асен Василев съобщи в " Още от деня ", че към този момент не вижда социалистите като съдружен сътрудник, Свиленски отговори:

" Ако за господин Василев и сътрудниците от Политическа партия хартиената бюлетина е залогът за тяхното оцеляване - пожелаваме им триумф. Българските жители би трябвало да имат опция да гласоподават. Аз съм индивидът, който най-вече е защитавал машинното гласоподаване и постоянно, когато човек бърка, би трябвало да си признае и да търси вярно решение ".

БСП при Румен Радев: Няма да подкрепим първия мандат, времето за договаряния е изгубено

Според Свиленски е малко евентуално държавно управление да бъде формирано с първия мандат, само че разяснява, че през днешния ден Българска социалистическа партия са съумели да убедят президента какъв брой е значимо да се одобри бюджет за 2023 година до момента в който текат договарянията.

" Президентът показа, че е чул същото нещо от синдикати, неправителствени организации. Хубавият резултат е, че разбрахме, че към този момент се мисли върху повишение на минималната работна заплата. Служебното държавно управление беше изрично, че тя не би трябвало да се покачва и би трябвало да остане 710 лева След като казахме нашите причини, получихме единодушие, че би трябвало да се мисли за вид това нещо да бъде променено ".

В Конституцията е записано, че държавното управление до 31 октомври би трябвало да внесе бюджет, а работата на народните представители е да го отхвърлят, уточни Георги Свиленски.

" Притесненията на президента бяха кой ще носи отговорност, в случай че сработи популизмът, аз го попитах кой ще носи отговорност, в случай че март месец, в случай че юни месец няма държавно управление. Проведохме съвещания с всички парламентарни групи за базово единодушие, което да не счупи бюджета и да не счупи страната. Намерихме такова единодушие ", сподели той.

Конгресът на Българска социалистическа партия ще се организира на 11 и 12 февруари 2023 година, разгласи Георги Свиленски и съобщи, че изказванията в медиите за подписки и по-ранно осъществяване на конгреса са спекулации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР