"Тонът, който Доналд Тръмп използва на Срещата на върха вчера,

...
"Тонът, който Доналд Тръмп използва на Срещата на върха вчера,
Коментари Харесай

Световните лидери влязоха в скандал за зависимости от Русия

"Тонът, който Доналд Тръмп употребява на Срещата на върха през вчерашния ден, не е звук сред сътрудници и съдружници. Обещанието на член 5 (Ангажиментът за групова защита, бел.ред.) е това, което прави НАТО мощ ".

Така заключи мнението си в студиото на "Здравей, България " Весела Чернева, шеф на българския офис на Европейския съвет за външна политика, във връзка държанието на Доналд Тръмп по време на срещата на НАТО.

Според нея би трябвало да се тормозим от тона на американския президент.

Американският президент стартира яростно нахлуване против Германия при започване на срещата на високо ниво в Брюксел в сряда, заявявайки, че "неподходяща “ договорка с газ с Москва трансформирала Берлин в "пленник “ на Русия.

Тръмп: Русия управлява изцяло Германия

Американският президент също по този начин е настоял страните – членки неотложно да усилят разноските си за защита до изискваните от Северноатлантическия контракт 2% от брутния им вътрешен артикул и в бъдеще делът на това перо в националните бюджети да доближи 4% от Брутният вътрешен продукт, след което си тръгнал.

Това заяви българският държавен глава Румен Радев, който участва на срещата на високо равнище.

"Средствата за защита няма по какъв начин да бъдат съпоставени. Разходите за защита за страни като България са експорт на брутен артикул, тъй като ние съвсем всичко го внасяме, като се изключи заплатите на военнослужещите. Докато разноските за защита са доход за американската стопанска система и за тези, които създават оръжия. Това не е партньорско и не е заслужено ", безапелационен беше някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин, който също разяснява тематиката пред NOVA.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ

Според него американският президент си е направил "прекрасна подготовка " преди срещата си с Владимир Путин вдругиден.

Тръмп: Може да се срещна с Путин в Хелзинки

"Това, че Доналд Тръмп разклаща НАТО и Алианса с Европейски Съюз, не може да достави по-голямо наслаждение на неговия съветски сътрудник Владимир Путин ", счита Калфин.

Той също е на мнение, че държанието на Тръмп не е партньорско и заслужено, а за какво водачите влязоха в скандал за зависимости от Русия - отговорите може би ще излязат нескрито по-напред във времето.

Руско издание: Започващата през днешния ден среща на НАТО крие изненади

НАТО публично предложения Македония

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР