Тон и половина краве и козе мляко бяха изляти на

...
Тон и половина краве и козе мляко бяха изляти на
Коментари Харесай

Животновъди изляха тон и половина краве мляко на пътя в Русе

Тон и половина краве и козе мляко бяха изляти на кръговото кръстовище на Дунав мост край Русе на втория ден от митинга на земеделци и животновъди.
Прочетете още
Освен обсада на гранчиния пункт, митинг имаше и на кръстовището край град Бяла, в региона на село Обретеник, както и на пътя Русе- Силистра, до село Зафирово.

Животновъдите обявиха, че в случай че не бъде реализирано съглашение с държавното управление, идната седмица може да докарат животни в центъра на всеки регионален град.

На втория ден от митингите на земеделските производители и зърнопроизводители в Стара Загора беше запалена бала плява. Протестиращите и през днешния ден настояха, че не желаят да бъдат лъгани.

" Очакваме министър-председателят Денков, дружно с неговите съветници изцяло да трансформират вижданията си по отношение на бранш земеделие. Не става въпрос за едни дребни пари, които ще дадат. И те не желаят да ги дадат на действителните производители, а желаят да ги дадат на тези, които не вършат земеделие. Реалните производители не могат да си разрешат да са на загуба, тъй като ние плащаме работни заплати, плащаме ренти и вършим земеделието, както желаят европейците. По разпоредбите, измислени от Европа “, сподели Георги Балев, аграрни производител от Стара Загора.

Той добави, че " ние не разчитаме нито на банки, нито на фондове, на никой ". По думите на Балев митингите ще продължат дълго, до момента в който " стигнем до някакви действителни триумфи. Ние няма на какво друго да разчитаме ".

Днес за три часа беше лимитирано придвижването по основния път Стара Загора - Димитровград, който е и подстъп от Стара Загора към автомагистрала " Тракия ", в региона на птицекомбината.

Днес към протестиращите се причислиха и десетки аграрни производители и животновъди, които блокираха подбалканския път в региона на разклона за казанлъшкото село Дунавци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР