TomTom Telematics, поделението на TomTom за цифрови решения за автопаркове

...
TomTom Telematics, поделението на TomTom за цифрови решения за автопаркове
Коментари Харесай

Bridgestone Европа придоби телематичния бизнес на TomTom


 Bridgestone купи телематичния бизнес на TomTom

TomTom Telematics, поделението на TomTom за цифрови решения за автопаркове със мощна платформа за данни, бе добито от Bridgestone Европа, дъщерното сдружение на Bridgestone Corporation в EMEA. Споразумение с TomTom за придобиване на телематичен бизнес е на стойност 910 милиона евро, обявиха от Bridgestone Corporation. „ Сделката основава нов водач в решенията за автопаркове в района ЕМЕА, разполагащ с чудесно позициониране, което ще отключи нови цифрови бизнес модели в комерсиалната и потребителската подвижност “, допълват от Bridgestone Европа. TomTom обработва приблизително над 800 милиона GPS позиции, 3,3 милиона пътувания и 200 милиона входящи известия дневно.

След подписване на договорката Bridgestone ще усвои всички издадени и изплатени акции на TomTom Telematics за парична вноска в размер на 910 милиона евро. Придобиването се финансира с наличните парични средства в капитала на компанията и се чака увеличение на акциите им през първата година. Придобива се единствено телематичната единица на TomTom.

Очаква се договорката да завърши най-късно през второто тримесечие на 2019 година Сделката към момента е предмет на съответните регулаторни утвърждения, съвещания с представителните органи на TomTom и утвърждението на акционерите на TomTom.

Сделката ще сплоти

най-големия производител на гуми и каучукови произведения в света с водещия снабдител на цифрови решения за автопаркове в Европа. Комбинацията от предложенията на двете компании ще разреши на Bridgestone да продава гуми и решения на по-голяма потребителска база. Освен това достъпът до данните ще усъвършенства виртуалното създаване и тестване на гуми на Bridgestone, както и нововъведенията при обвързваните транспортни средства, което би било в интерес на всички клиенти, в това число OEM производителите.

Нарастващото значение на автопарковете над самостоятелно притежаваните транспортни средства за транспорт на хора и артикули значи, че притежателите и мениджърите на автопаркове би трябвало да усилят оптимално продуктивността си и да понижат общите разноски за благосъстоятелност.

Bridgestone укрепва цифровите си благоприятни условия в EMEА. Компанията има построени благоприятни условия за събиране на данни от датчици, платформи за данни и разбори. „ Това докара до стартирането на редица цифрови решения и приложения като Tirematics, Mobox, FleetPulse и Bridgestone Connect “, изясняват от японския производител.

В същото време TomTom Telematics записва двуцифрен напредък и се вписва на стратегическо равнище в Bridgestone, защото разполага с огромна и възходяща потребителска база с 860 хиляди транспортни средства, от които повече от две трети са тежкотоварни коли. Компанията има особено създадена система за прекосяване към пазара и първокласни цифрови услуги, в това число WebFleet и NextFleet. Тези технологии са основани на разбор на данни и разчитат на отворена, мащабируема и сигурна облачна платформа.

Платформата на TomTom Telematics

разрешава на клиенти като автопаркове, лизингови компании или корпоративни автопаркове да създадат интервенциите си по-ефективни. Тя дава опция за партньорства, да вземем за пример с ОЕМ производители. „ Управленският екип на TomTom Telematics съумява непрекъснато да усилва потребителската си база и да поддържа доходоносен бизнес. Бизнесът е добре позициониран и за предстоящ напредък на решения за автопаркове и за създаване на нови бизнес модели, разчитащи на софтуерни благоприятни условия “, разясняват от европейската компания за телематични услуги.

От друга страна, Bridgestone е желан снабдител в доста от водещите международни производители на коли и автопаркове, и има 2600 точки за продажба единствено в страните от EMEA. Освен това Bridgestone разполага с водещи за промишлеността вложения в научноизследователската и развойна активност и с „ цифров гараж “, основан в Рим, който се занимава с разработка на решения за цифрова подвижност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР