Томислав Дончев реши да поразсъждава върху идеята за платеното доносничество.

...
Томислав Дончев реши да поразсъждава върху идеята за платеното доносничество.
Коментари Харесай

Дончев за идеята на Асен Василев да плаща за доноси: На пръв поглед идеята е добра, но може да се превърне в рекет

Томислав Дончев реши да поразсъждава върху концепцията за платеното доносничество. Според нея всеки, който разкрие укрит налог от над 3000 лв., ще получи в подмяна 10% от сумата.

„ Държавата ще заплаща 10% на всеки, който разкрие укрит налог над 3000 лева ” На пръв взор е добра концепция. Трябва да приветстваме всяка мярка, която води до по- добра събираемост. НО, хайде да стартираме да разсъждаваме, какво ще се случи в живия живот:

- Ще стартират ли съперници и съперници да се „ топят ” с разнообразни сигнали. Ползата от сигнал би била двойна - хем удряш съперника, хем вземаш 10%; Опита ми демонстрира, че ще се стигне до поредност от взаимни сигнали. Може би страната ще събере повече вземания. Ще видим;

- Тук има хранителна среда за рекет и корупция, което доста ме тормози. Защо някой да не отиде при неизряден бизнесмен и да го заплаши със сигнал до Национална агенция за приходите и да му вземе 10% от укрития налог, вместо да се занимава с НАП;

- Има вид тази самодейност да сплоти обществото – „ дано всички да заплащат ”, само че има сериозна заплаха, в допълнение да посее разделяне и разкол в него.

Приемам и други разсъждения по тематиката ", написа Дончев, представен от вести.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР