Томислав Дончев, предаде репортер на Varna24.bg.До момента допълнително финансиране няма,

...
Томислав Дончев, предаде репортер на Varna24.bg.До момента допълнително финансиране няма,
Коментари Харесай

Дончев във Варна: Най-рано през октомври очакваме допълнителни 700 млн. евро от ЕС заради кризата

 Томислав Дончев, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" До момента в допълнение финансиране няма, имаше неправилни тълкования какъв брой пари сме получили. Очаква се да получим към 700 млн.лв. най-рано през октомври месец. Работим сега и с доза оптимизъм не изключвам да бъдат проведени и схеми за поддръжка, безплатна финансова полощ, фокусирани вложения в опазването на здравето преди този момент, като ще търсим възобновяване на средствата.

Световната просвета, всички анализатори дават спорни оценки за характера на икономическата рецесия. Те няма по какъв начин да бъдат всички правилни, тъй като са взаимоизключващи се. Коментират се 6-10-15% загуба на Брутният вътрешен продукт тази година, само че това, за което са единомислещи всички е че даже да има подобен фрапантен спад, то идната година огромна част от него ще бъде обезщетен. Именно тогава се чака и връщане към растежа, като упованията са той да бъде доста по-голям от преди. Защото се чака идната година да се върнем към растежа и той да бъде доста по-голям от преди този момент.

Според мен, най-тежкият миг на икономическата рецесия, подбудена от ковид, ще бъде есента. Именно по тази причина и всички ограничения, които готвим все още ще продължат докато е нужно. Очакванията ми са към края на годината да се върнем по пътя на възобновяване “, сподели още Томислав Дончев. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР