Томислав Дончев не вярва на твърденията, че хакерският пробив в

...
Томислав Дончев не вярва на твърденията, че хакерският пробив в
Коментари Харесай

Томислав Дончев за НАП: Който е виновен, ще си понесе отговорността

Томислав Дончев не има вяра на изказванията, че хакерският пробив в Националната организация по приходите е просто игра. „ Тази офанзива е доста тежък случай, по-тежко би било единствено в случай че някой би заличил или трансформирал данните ”, безапелационен е вицепремиерът пред bTV.
Томислав Дончев съобщи, че съгласно него или някой желае да се направи на популярен, или в случай че е проведено от вътрешната страна, някой има за цел да клати държавното управление, в случай че офанзивата е проведена извън – да клати страната.
Киберсигурността е едно безпределно съревнование, уточни още Дончев и добави, че всяка седмица има хакерски атаки по институциите. По думите на вицепремиерът един от изводите след случая е, че организационни ограничения би трябвало да бъдат взети. Трябва да харчим повече за киберсигурност, сега харчим 5 милиона.
Според него би трябвало да се направи подробен разбор на изтеклите данни и да се реши капацитетът дали може да се злоупотребява с тях. Кой колкото е отговорен, ще си понесе виновността, закани се вицепремиерът. Тук страната дължи отговори, уточни Дончев и настоя да се върне доверието на хората към сходен вид системи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР