Томи Пол преди близо година впечатли света на тениса с

...
Томи Пол преди близо година впечатли света на тениса с
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Местен любимец разгроми миналогодишния първенец в Стокхолм

Томи Пол преди близо година впечатли света на тениса с представянето си в зала, като реализира редица първокласни победи, измежду които такива над Анди Мъри, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо и Денис Шаповалов, на шампионата в Стокхолм, с цел да се класира на своя дебютен АТР край, при който победи и с купата. Шведската столица безспорно се трансформира в особено място за международния номер 31 и той се завърна под ролята на защитаващ първенец на тазгодишното издание на конкуренцията в опит да резервира короната си, но домакинската първа ракета Микаел Имер изигра един от най-силните си мачове за сезона и детронира американеца в поредни сетове - 6:2 6:3. С този си триумф международният номер 71 продължава към четвъртфиналите и му следва да премери сили против топ поставения в надпреварата - Стефанос Циципас.

Началото на дуела се оказа повече от наред за шведа, който беше застанал на няколко метра зад от главната линия, и той намираше очертанията на корта с всеки собствен удар, бивайки лишен от грешки, което му донесе ранен пробив задатък. Шампионът скоропостижно се оправдава за слабия си старт и привидно възвърне позицията си, като върна брейка пасив посредством серия от уинъри. Имер по никакъв метод не показва терзание от загубата на своето преимущество и даже съумя да го употребява за мотивация, при което още веднъж своебразно " летеше " по корта и чрез неспирните грешки на съперника си завоюва всички геймове до края на сета, повеждайки в общия резултат на срещата.

В паузата сред обособените елементи Пол направи промени по тактическия си проект и очевидно понижи скоростта за сметка на точността в своите удари, което незабавно му донесе пробив задатък на сметката, само че отблъскващ гейм на начален удар го лиши стремително от задатъка му. В този ред на мисли пък локалният любим последователно с правото си да сервира пръв в сета се доближаваше от ден на ден до успеха и образно наелектризира сънародниците си по трибуните, които неимоверно го подкрепяха при всяка извоювана точка. Именно това се оказа и разковничето, откакто окриленият швед се представяше на впечатляващо високо ниво в последвалите моменти от конфликта и като се изключи че осъществя законосъобразен пробив в шестия гейм, то той не остави шансове на първенеца и безкомпромисно постави точка на разногласието на личен сервис, поднасяйки една от сензациите в шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР