Томаш Гродски от опозиционната центристка Гражданска коалиция бе избран за

...
Томаш Гродски от опозиционната центристка Гражданска коалиция бе избран за
Коментари Харесай

Полската опозиция избра свой представител за ръководител на Сената

Томаш Гродски от опозиционната центристка Гражданска коалиция бе определен за маршал (председател) на Сената на Полша. Така полската съпротива се възползва от нежното си болшинство в горната камара на Народното събрание, извоювано на неотдавнашните избори, съобщи ДПА.

Гродски получи поддръжката на 51 сенатори и победи в конкуренцията досегашния началник на Сената Станислав Карчевски от ръководещата партия " Право и правдивост ", за който гласоподаваха 48 сенатори. Един сенатор се въздържа.

" Това е победа за демокрацията ", съобщи след избирането си Гродски.

Резултатът от вчерашното гласоподаване дава съображение да се счита, че опозиционните партии, подкрепени от няколко самостоятелни сенатори, са съумели да запазят болшинството си в Сената.

Горната камара може да предлага законодателни актове и да внася ремонти в законите, утвърдени от долната камара - Сейма, който обаче може да ги отхвърли с безусловно болшинство. " Право и правдивост " има задоволително гласове в долната камара, с цел да отхвърли всяка препоръчана от Сената корекция, само че към този момент няма да може бързо, единствено за часове, да прокарва закони, както се е случвало при предходния мандат на Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР