Томаш Бердих се превърна в четвъртия победител на демонстративния турнир

...
Томаш Бердих се превърна в четвъртия победител на демонстративния турнир
Коментари Харесай

Бердих наследи Григор и грабна 250 бона в тайбрек шоуто в Мелбърн

Томаш Бердих се трансформира в четвъртия победител на демонстративния шампионат Тайбрек Тенс, в който участниците играят само в един тайбрек до 10.

Така чехът наследи Григор Димитров, който бе спечелил последното издание в Мадрид. Този пък мини шампионатът се организира на "Маргарет Корт Арена " в Мелбърн, а за триумфа си Бердих реализира три поредни победи. Така той проработи и огромната премия от 250 хиляди $.

На четвъртфиналите Бердих победи Ник Кириос, по-късно се оправи и с Милош Раонич, а на финала надви с 10:5 над №1 в света Рафа Надал. Преди това Матадора бе размазал Лука Пуй с 10:1, след което реализира трагичен триумф над легендата Лейтън Хюит.

Именно Хюит, който от две години към този момент не е деен тенисист, сервира огромната изненада, откакто още в първи кръг победи завърналия се на корта Новак Джокович. Раонич пък размени в последния миг Стан Вавринка.

Като цяло дуелите минаха в ужасно въодушевление като всички осем тенисисти стояха дружно и следиха срещите на самия корт. Проведе се и мач на двойки, в който Джокович и Пуй победиха Кириос и Доминик Тийм.

Освен Бердих и Димитров, първенци в "Тайбрек Тенс " до този миг са били Кайл Едмънд (2015 в Лондон) и Доминик Тийм (2016 във Виена).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР